blog-logo

„Alba-neagra“ lui Crin Antonescu

„Alba-neagra“ lui Crin Antonescu

Dumitru Ioan Puchianu2Ultimele săptămâni ne-au arătat încă odată că președintele PNL, Crin Antonescu, este  foarte departe de ceea ce se pretindea şi credeau unii a fi – un reformator, un promotor al competenţei şi moralei în politică.  Prezența unor miniștri liberali în guvernul lui Victor Ponta nu a făcut decât să compromită imaginea liberalilor și ceea ce poate este și mai grav, faptul că valorile unui partid de dreapta se rezumă la aceleaşi ,,nefericite” personaje compromise şi fără niciun suport profesional.

Interimatul lui Victor Ponta la Transporturi ne-a confirmat că acesta este incapabil să își asume decizii importante, așa cum ar fi privatizarea CFR-Marfă, dar și concedierea a câtorva mii de angajați… În schimb, Victor Ponta știe „să se spele pe mâini” și să facă circ! A dovedit din plin, atunci când a solicitat întâlnirea CSAT privind asumarea privatizării CFR-Marfă. Guvernele post-decembriste au făcut într-o măsură mai mică sau mai mare destul rău României și nu trebuie să argumentez prea mult – ajunge ca fiecare român să își evalueze situația economică.

Însă, aș dori să mă opresc asupra Partidului Național Liberal, partid pretins de dreapta, care iată, sub președinția lui Crin Antonescu, se află într-un derapaj vizibil spre stânga socialistă!? În egală măsură, constatăm o acută şi  evidentă criză a resurselor umane. Nominalizarea unor membri PNL la conducerea Ministerului Transporturilor, gen Relu Fenechiu, Ovidiu Silaghi sau Nini Săpunaru, suspectați de către DNA de acte de corupție, a făcut mult rău liberalilor. Nominalizarea în cele din urmă a europarlamentarei Ramona Mănescu, în fapt un politician remarcabil, aduce din păcate în dezbaterea publică o noua temă a  „cumetriilor politice”, de notorietate fiind prietenia acesteia cu Daciana (Sârbu) Ponta – soția lui Victor Ponta, dar şi relaţia de prietenie între soţul Ramonei Mănescu şi Crin Antonescu.

Alte articole:   Lucian Pătrașcu: Solicităm Primăriei Brașov să acorde sprijin pentru sectorul HoReCa

În mod cert, Partidul Național Liberal are oameni capabili să conducă Ministerul Transporturilor, însă, este tot mai clar faptul că preşedintele Crin Antonescu nu este interesat de a numi oameni pe criteriul competenţei. Pe de altă parte, nici liberalii cu greutate  nu  doresc să fie doar o marionetă în guvernul lui Victor Ponta – cel care solicitase un ministru cu „imagine bună” ca și cum, cei mai mulți corupți sunt în PNL. Victor Ponta a revenit apoi asupra declarației sale afirmând că dorește „un ministru cu imagine bună, dar și un profesionist în domeniul transporturilor”. Adevărat, Ramona Mănescu are experiență politică, dar ,,profesionismul în domeniul transporturilor”… nu prea! La problemele legate de infrastructura  rutieră și feroviară se adaugă și multe altele, între care și eliminarea „băieților deștepți” care căpușează Ministerul Transporturilor.

Alte articole:   Incendiu la o locuință din Săcele

Ce concluzie putem trage în urma faptului că președintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost capabil să nominalizeze imediat un înlocuitor pentru Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor? În primul rând, faptul că sunt foarte puțini acei liberali dispuși să facă parte dintr-un guvern social-democrat, dar și existenţa unei „susțineri rezervate” pentru Crin Antonescu – cel care ține cu dinții de a candida în 2014, la alegerile prezidențiale, sub umbrela USL. După cum decurg lucrurile, este greu de crezut că Victor Ponta nu va dori să candideze la prezidențialele din 2014! 

Adăugăm lipsa de susținere în teritoriu pentru Crin Antonescu chiar din partea liderilor locali ai celor două partide, PNL și PSD, ce se află într-un conflict mocnit. Nici în Parlamentul României  lucrurile nu stau mai bine, deoarece au fost multe situații când parlamentari PNL au votat împotriva inițiativelor PSD și invers. Jocurile politice pentru anul 2014 au început! Partidele își vor testa întâi capacitatea organizatorică la alegerile europarlamentare.

Alte articole:   Iohannis: Nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Vor fi urmate de negocieri care pot duce la desemnarea unui candidat la alegerile prezidențiale din partea partidelor de dreapta, dar și a unui candidat din partea partidelor de stânga, în special din partea PSD. În aceste condiții este greu de crezut că va mai exista un USL dispus să susțină un candidat la președinție sub această umbrelă politică. Dacă PNL nu se va orienta spre o altă alianță politică, va rămâne ca și până acum, la trena PSD, fapt ce va duce la scindarea liberalilor. Orgoliul lui Crin Antonescu poate să ducă la acest fapt!

Atenție, tot orgoliul politic poate duce și la scindarea unei coaliții de dreapta! În aceste condiții, cei care vor câștiga vor fi tot social-democrații, care prin politicile duse, nu vor face decât să genereze „o altă sărăcie”.

  • Dumitru Ioan Puchianu
  • președinte Forța Civică Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.