blog-logo

Lucrări pe ultima sută de metri în școli și căminele studențești

Lucrări pe ultima sută de metri în școli și căminele studențești

Scoala Kronstadt Rulmentul (15)În aceste zile se fac ultimele lucrări de reparaţii şi igienizări la căminele şi cantinele studenţeşti din cele două campusuri ale Universităţii „Transilvania”  din Braşov.

La Căminul nr. 9, din Complexul Memo, se desfăşoară cele mai ample lucrări din această vară, fiind înlocuite toate instalaţiile sanitare, în timp ce la toate celelalte cămine se lucrează din plin la igienizarea turturor spaţiilor de locuit. La cantină se va realiza o recepţie la intrare, de unde studenţii vor fi îndrumaţi,  mai ales că aici sînt găzduite trei instituţii. Lucrările din acest an trebuie încheiate pînă pe 20 septembrie, deoarece, o săptămînă mai tîrziu, începe cazarea studenţilor pentru anul universitar.

Alte articole:   Atenție la documentele de călătorie ale copiilor! Peste 500 de minori, opriți la frontieră 

Conducerea Universităţii „Transilvania” vrea ca pentru vara viitoare să le propună studenţilor să participe direct la toate lucrările de reparaţii sau igienizări care vor fi făcute la cămine şi cantine.  Universitatea „Transilvania” dispune de 4.200 de locuri de cazare în 13 cămine şi de două cantine studenţeşti. În ceea ce priveşte taxele de cazare, reprezentanţii Universităţii spun că, deocamdată, acestea nu au fost stabilite pentru anul universitar 2013-2014.

În ceea ce privește situația din școlile din municipiu,  din cele 67 de unităţi de învăţământ unde s-au efectuat reparaţii, în 20% dintre acestea nu s-au finalizat lucrările.

„Am constat că în foarte multe unităţi şcolare s-au finalizat lucrările în unele chiar s-a făcut recepţia finală. Eu spun că anul şcolar 2013 – 2014 va debuta în condiţii foarte bune. Totuşi încă mai sunt şcoli în şantier pentru că, de exemplu, aici la Colegiul Antipa, din motive obiective pentru că au avut examenele de evaluare naţională, examen de bacalaureat, chiar examene de sfârşit de postliceală, de absolvire, atunci evident că lucrările au fost amânate. Avem certitudinea că şi aici lucrările vor fi finalizate până la începerea anului şcolar. Majoritatea unităţilor şcolare au autorizaţie sanitară de funcţionare, de fapt stă în atribuţiile directorului să reînoiască autorizaţia sanitară de funcţionare. Acolo unde sunt probleme vom interveni şi vom încerca să remediem toate problemele care apar în acest sens. Legat de alimantarea cu apă sunt unităţi şcolare, în mediul rural unde din cauza secetei nu au apă potabilă, aş da exemplu Şoarşul. Dar sperăm ca şi în aceste unităţi şcolare lucrurile să evolueze într-un sens bun”, a declarat  inspectorul școlar general adjunct – Victor Vijoli pentru MIX TV.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov