Mai sunt câteva zile până începe Oktoberfest la Brașov

Mai sunt câteva zile până începe Oktoberfest la Brașov

AFIS okt2013Timp de 10 zile Brasovul va fi cuprins de traditii bavareze!!! Ne pregatim pentru cel mai mare cort montat vreodata in Romania, 10 zile de distractie si muzica germana!!! In perioada 6-15 septembrie, Arena „Ion Tiriac“ devine cel mai aglomerat loc din Brasov!!!

Cea mai frecventă întrebare care li se pune organizatorilor… De ce se organizează Oktoberfest în septembrie?

O lege germană din anul 1539 stipula faptul că berea nu putea fi produsă decât între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii în timpul prelucrării berii erau mult mai mari. Neavând condițiile de depozitare pe care le au astăzi, producătorii trebuiau să vândă toată berea din anul respectiv înainte de a putea începe producerea uneia noi. Oktoberfest-ul începe în jurul datei de 20 septembrie și se termină în prima duminică din octombrie.

Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfășoară, cu excepția ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prințesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.

Ce trebuie să știți despre Oktoberfest Brașov ?

 • ***S-au băut 125.000 pahare de bere în 2012…dar cine le mai ține socoteala…
 • ***S-au mâncat 27845 cârnați bavarezi Turinger, care intră în producție cu 4 zile înainte, special pentru Oktoberfest, așadar sunt proaspeți și numai buni de pus pe grătar…
 • ***Oktoberfest îi premiază pe cei care iubesc natura – prin reciclarea paharelor se caștigă doze cu bere…
 • ***Oktoberfest îi invață pe participanți să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice și să își lase mașina acasă…
 • ***Au lucrat 315 persoane la Oktoberfest 2012…
 • ***Caștigătoarea Miss Popularitate 2010 avea 64 de ani…
 • ***Cel mai trist moment al Oktoberfest-ului este atunci cand formația germana anunță încheierea serii…
 • ***Cel mai inedit premiu la Miss Oktoberfest – greutatea participantei în bere și montarea unui draft la ea acasa…

Cum am inceput Oktoberfest la poalele Tampei?

In urma unei discutii intre doi prieteni. S-a adoptat o tradiție germană adoptată după modelul autentic bavarez, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze, un cort imens, jocuri cu premii, sponsori cu renume, deschiderea festivalului prin „a da cep” butoiului cu bere de către autorități romane și germane, reprezintă rețeta de succes a Oktoberfest Brașov. “Unchiul Hans” devenit stema Oktoberfest-ului autohton care va implini 5 ani, față de fratele lui mai mare, bavarez, care în 2013 va avea 203 ani.

Trupele care vor cânta

·         Trupa 6:

Pentru brasoveni aceasta formatie nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este o trupa formata din tineri talentati din Brasov cu o gama foarte mare de stiluri si piese pe care acestia le interpreteaza: compozitii propri, cover-uri. Cel mai important de mentionat este e ca ei sunt band-ul “de suflet” al festivalului fiind compozitorii si interpretii Imnului Oktoberfest. Ei sunt cei care ridica publicul in picioare fiind foarte iubiti si admirati de catre participantii la festival. Nu e zi fara Trupa 6 si fara Imnul care o sa rasune in tot Brasovul “Noroc, noroc, noroc- Ridica berea sus!!!”

·         Rocky 5:

Primul band care va incanta publicul la Oktoberfest Brasov din 6 pana in 11 septembrie si din 3 pana in 6 octombrie la Bucuresti este Rocky 5, o formatie traditionala care exista de la inceputul anilor 80. In decursul timpului au existat unele schimbari personale precum si diferite intreruperi. Membrii actuali au acumulat experienta in toate domeniile de distractie, performand national si international. Publicul germano-american a fost incantat la Oktoberfesturile din Huntington Beach (California), ”German-Fest” in New Ulm (Minnesota), New Glarus, Milwaukee (Wisconsin) si ”BrauHaus” din Chicago (Illinois). Repertoriul formatiei consta intr-un mix de muzica folclorica austro-german, precum si hit-uri al anilor 80, 90 si actuale.

·         Aalbachtal Express:

Motto-ul lor este “Sa ne distram impreuna cu voi!!!” si anul acesta vin la Brasov ca sa se distreze impreuna cu noi la festivalul Oktoberfest. 12 instrumentisti specializati in muzica nemteasca de petrecere dar si in adaptarea pieselor unor formatii foarte cunoscute precum Rolling Stones, AC/DC, Status Quo, etc. Trupa Aalbachtal  Express reprezinta unul dintre momentele speciale pe care organizatorii le-au pregatit in 2013.  Cunoscutii participanti la Oktoberfestul Original din Munchen, au contribuit la cultura muzicala locala inca din anul 1979 cand a fost infiintat band-ul. Intr-o formula tanara si dinamica cu un super show, Aalbachtal  Express va urca pe scena festivalului incepand cu jumatatea perioadei desfasurarii acestuia, adica din data de 11 pana in 15 septembrie.

·         Baletul oficial Oktoberfest

 Balerinii Operei Brasov au pregatit o serie de momente speciale. Dansuri transpuse in povesti bavareze prezentate intr-un mod incantator si profesionist. Penru prima data pe scena unui festival, acesti oameni talentati ai Brasovului vor demonstra ca au talent si flexibilitatea de a structura un program artistic pe toate gusturile, pentru toate varstele. Un moment cu adevarat unic!

·         Fanfara saseasca Tara Barsei

Nelipsita de la nici o editie Oktoberfest, va marsalui si in 2013 in Parada personajelor si zilnic va oferi publicului un recital pe scena festivalului. Fiind unul dintre elementele emblematice ale Oktoberfestului muenchenez, nu putea lipsi nici de la Brasov. Muzica saseasca, polci, ritmuri bavareze ii asteapta pe vizitatorii festivalului zilnic.

·         Ansamblu de dansuri traditionale germane Korona

Nu se poate sa nu ramai placut surprins de acesti brasoveni care inca promoveaza traditiile germane vechi din Kronstadt. Portul popular sasesc authentic poate fi admirat in timpul dansurilor. Poate cea mai mare atractie o reprezinta cei mici, un ansamblu de junior talentati care vor duce mai departe traditia saseasca de la poalele Tampei. Nu ratati acest spectacol plin de muzica, culoare, traditie.

·         Dj Edelweiss

Daca este o petrecere aceasta nu poate avea loc fara un Dj si daca este vorba despre o petrecere bavareza, aceasta nu poate exista fara maestrul de ceremonii Dj Edelweiss. Familiarizat cu scena Oktoberfest, el va aduce vizitatorilor cele mai cunoscute si indragite selectii de muzica roamneasca si germana.

Loading...
 1. […] Update:  O intrebare ce sta pe buzele multor curiosi. De ce se organizeaza Oktoberfest in septembrie? Razpunsul vine via newsbv: […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap