blog-logo

Trambulinele de la Râșnov, în topul celor mai frumoase din lume

Trambulinele de la Râșnov, în topul celor mai frumoase din lume

trambulina6 Baza de sărituri cu schiurile de pe Valea Cărbunării din Râşnov, inaugurată la sfârşitul anului 2012, a fost inclusă recent într-un album care prezintă cele mai frumoase trambuline de sărituri cu schiurile din lume.
Albumul, editat de Federaţia Internaţională de Schi în limbile engleză, franceză, germană şi rusă, prezintă 45 de baze de sărituri cu schiurile din lume, din cele peste 1.400 existente. Dintre acestea, doar 15 sunt omologate pentru organizarea de Cupă Mondială, printre care şi cea de la Râşnov.
În albumul care a fost prezentat vineri presei de primarul Râşnovului, Adrian Veştea, sunt prezentate fotografii cu trambulinele, date tehnice despre acestea, competiţiile importante derulate pe acestea, precum şi recorduri stabilite în cadrul competiţiilor.
„Este o recunoaştere, ţinând cont că la nivel mondial sunt doar 15 astfel de locaţii pentru organizarea de cupe mondiale la sărituri cu schiurile. Faptul că România a apărut într-un astfel de album este dovada că noi ne-am ridicat la standarde internaţionale. Râşnovul nu are doar o bază la nivel naţional sau balcanic, are o bază olimpică de talie mondială şi faptul că ne regăsim între alte ţări unde se organizează competiţii de iarnă la sărituri cu schiurile, cum sunt Germania, Franţa, Norvegia, Japonia, mă bucură foarte mult şi, în felul acesta, nu poate decât să mă încurajeze şi să tragem speranţa că ne vom ridica şi din punct de vedere al sportivilor care, prin rezultatele pe care le vor obţine, să fie la nivelul bazei olimpice“, a declarat Adrian Veştea.
Cele patru trambuline de la Râşnov de K 15, K 35, K 64, K 90 metri au costat 15 milioane de lei, fonduri de la Guvernul României, OMV şi primăria Râşnov. Trambulinele sunt funcţionale pe tot parcursul anului fiind prevăzute cu instalaţie pentru producerea zăpezii artificiale şi suprafaţă sintetică specială pentru sezonul de vară.
Întrecerile la sărituri cu schiurile din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European ( FOTE), desfăşurat în luna februarie 2013, în judeţul Braşov, au fost găzduite de Baza Olimpică de la Râşnov, iar la sfârşitul lunii februarie 2014, aici se va organiza o etapă de Cupă mondială la sărituri cu schiurile.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Expoziția ,,CAN for BALKANS” realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, a ajuns în Serbia

Leave a Reply

Your email address will not be published.