blog-logo

PRM cere prefecților atacarea referendumurilor locale ale UDMR

PRM cere prefecților atacarea referendumurilor locale ale UDMR

cristian stanescuÎn ziua de 20 august 2013 a fost sărbătorită cea de-a doua Zi Naţională a Ungariei, în memoria regelui Ştefan cel Sfânt, de origine geto-dacă, în timpul căruia o parte din unguri au trecut la religia ortodoxă.

„Cu acest prilej, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a înştiinţat Poporul Român, Parlamentul, Preşedintele şi Guvernul României că O.N.G.-ul său, neînregistrat ca partid politic la Tribunalul  Bucureşti, că va organiza referendumuri locale în judeţele Covasna, Harghita, Mureş, Bihor, Satu Mare şi Sălaj, cu scopul de a prezenta noi argumente privind obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului şi dezmembrarea României“, spune liderul PRM Brașov, Cristian Stănescu.

Acesta precizează că, potrivit Legii referendumului, UDMR nu are niciun suport legal pentru a organiza consultarea populaţiei din anumite judeţe ale României pe tema referendumului. În acest context, Partidul România Mare solicită primului-ministru şi Guvernului României să dispună prefecţilor din cele şase judeţe, nominalizate de către UDMR să atace în contencios administrativ toate hotărârile consiliilor judeţene şi consiliilor locale referitoare la organizarea  unor referendumuri locale pe tema regionalizării.

Alte articole:   Festival de datini și obiceiuri, la Centrul Multicultural și Educațional Săcele

Mai mult, Stănescu spune că trebuie modificată Legea referendumului (nr.3/2000) şi să elimine prevederile introduse din iniţiativa PDL, a fostului ministru de Interne Vasile Blaga, referitoare la declararea ca legală a acelor referendumuri locale, indiferent de tematica abordată, dacă acestea s-au desfăşurat fără violenţă.

PRM-iștii au mai sesizat și faptul că oficiali de la Budapesta desfășoară o campanie electorlaă furibundă în România. Premierul Viktor Orban a transmis prin Poşta Română scrisori în limba ungară la cei peste 3,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie, cu scopul de a influența alegerile din 2014 pentru Parlamentul  din Ungaria și pentru Parlamentul European.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.