blog-logo

Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre aniversează 20 de ani de activitate

Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre aniversează 20 de ani de activitate

Jugendbachchor (Corul de Tineret Bach al Bisericii Negrecorul de tineret bach al bisericii negre) aniversează 20 de ani de activitate muzicală prin concertul de închidere a celei de a-XV-a ediţii a Festivalului „Diletto Musicale” care are loc la Biserica Fortificată din Prejmer, duminică, de la ora 17,00, informează un comunicat de presă transmis AGERPRES, de Biserica Neagră. Activitatea Corului de tineret Bach se leagă strâns de concertele de la Prejmer, fiind o prezenţă constantă la ediţiile festivalului „Diletto Musicale” de până acum.

Concertul de duminică va prezenta mostre muzicale din activitatea de două decenii, marcate de diversitate: de la componenţa corului până la repertoriu care se întinde din renaştere, prin baroc şi clasicism, până în zilele noastre.

Alte articole:   Tătaru spune că România va ajunge la o capacitate de 50.000 de teste COVID-19 pe zi

Programul va conţine lucrări tradiţionale din America de Sud şi de Nord, compoziţii de Bach, Handel, Charpentier, Bruckner precum şi muzică gospel sau contemporană. 

„În fiecare an, punctul central al activităţii corului nostru este concertul de la Prejmer. Concertul din acest an reprezintă o dublă aniversare: 20 de ani de la naşterea Jugendbachchor şi 15 ediţii ale Festivalului „Diletto Musicale” la Prejmer. Popularitatea acestor concerte a condus la extinderea manifestărilor muzicale şi în alte biserici din zonă sub denumirea de „Musica Barcensis” (Muzica în Ţara Bârsei)”, a declarat Steffen Schlandt, iniţiatorul festivalului, citat in comunicat. 

Corul de Tineret „Bach” al Bisericii Negre a fost înfiinţat în anul 1993 de Eckart Schlandt, din dorinţa de a aborda cu membrii mai tineri ai corului Bach din Braşov un repertoriu interesant şi motivant. 

Din anul 2004 corul aparţine Bisericii Evanghelice din Braşov şi este condus de Steffen Schlandt. Cântăreţii au alcătuit împreună un repertoriu care cuprinde piese vocal-instrumentale de la una la opt voci, din perioada Evului Mediu şi până la modernism. Cei aproximativ 20 de membri ai corului fac parte din şase confesiuni şi vorbesc trei limbi materne, legându-i aceeaşi pasiune pentru muzică şi o prietenie dezvoltată şi în alte activităţi pe lângă repetiţiile pentru cor, se mai precizează în comunicat.

Alte articole:   Școlile din Ucea revin la scenariul verde

Intrarea la concert este liberă, cei prezenţi putând face o donaţie la final care să sprijine acest festival.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.