blog-logo

VIDEO Liderul UDMR Brașov cere Guvernului să respecte legea

VIDEO Liderul UDMR Brașov cere Guvernului să respecte legea
Kovacs Attila

Kovacs Attila

Apața nu este sat fără câini, ci… sat fără primar. Iar acest lucru se întâmplă din cauza Guvernului, care nu emite o hotărâre prin care să fie fixată o dată a alegerilor pentru votarea unui nou primar, după maortea regretatului Iuliu Boloni.

Președintele UDMR Brașov, Kovacs Attila, spune că a depus un memoriu la Prefectură, prin care semnalează starea de ilegalitate, întrucât Legea stabilește ca alegerile să aibă loc la cel mult 90 de zile după declararea vacanătrii postului, lucru care nu s-a întâmplat.

Mai mult, el spune că la Prefectură a fost depus un memoriu semnat de peste 200 de perosane din Apața, prin care avertizează că absența unui primar duce la acumularea unor tensiuni (știute fiind conflictele între maghiari și romi), care erau dezamorsate de fostul primar.

Alte articole:   RAT Brașov:  Unele troleibuzele nu vor mai deschide prima uşă

Prefectul Mihai Mohaci a precizat pentru newsbv.ro că atât adresa UDMR, cât și memoriul sătenilor a fost transmis la București. „Probabil că mai sunt şi alte localităţi în ţară unde trebuie organizate alegeri parţiale şi Guvernul va da o singură Hotărâre de Guvern pentru toate acele localităţi. Ce depinde de Prefectură am făcut, aşteptăm răspunsul de la Guvern“, a spus prefectul.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.