blog-logo

Petre Roman se dezlănțuie la Brașov: ANI, Curtea Constituțională și DNA, instrumente politice

Petre Roman se dezlănțuie la Brașov: ANI, Curtea Constituțională și DNA, instrumente politice

petre romanDeputatul PNL de Brașov, Petre Roman, venit la Brașov astăzi, a ținut să critice funcționare Agenției Naționale de Integritate (ANI), subiect la ordinea zilei, care prin deciziile date a găsit incompatibili peste o mie de edili, majoritatea USL.

La deciziile ANI cred că putem găsi demonstrații ușor că nu sunt decizii luate nici în spiritul legii și chiar nici în litera legii, dacă avem în vedere Legea de funcționare a ANI. Ei trebuie să se asigure că reprezentații din administrația publică de la nivel înalt și până la nivel local să fie «curați», să nu fie implicați în afaceri sau corupți. Ce se întâmplă acum arată că ANI este un instrument politic, la fel cum s-a întâmplat prea des și cu Curtea Constituțională (CC). Atât ANI, cât și CC fac ce fac forțând legea. Este clar că aceste legi nu au fost gândite pentru a proteja de abuzuri tocmai din partea celor care le aplică. De aceea, însă, la limită, deciziile luate au o bază legală și este evident că nu a existat o strategie pentru a împiedica aceste abuzuri“, a declarat Petre Roman.

Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859

Parlamentarul liberal a venit și cu un „exemplu semnificativ“ în care prevederile legale din Constituție sunt aplicate abuziv: „Când s-a modificat ultima oară Constituția, la prerogativele președintelui, am convenit la acea dată ca primul ministru să fie învestit prinvotul de încredere al Parlamentului. Președintele să facă o propunere de candidat, care să aibă o majoritate care îl susține. Dar nimeni nu își imagina că Traian Băsescu va face ce a făcut în 2008 și a refuzat candidatul unei majorități. Și i-a mers. Este cea mai bună exemplificare cum prevederile unei legi poate duce la extremele ei. La fel, Curtea Cosntituțională a ajuns să judece dispute politice, iar ANI la fel“.

Alte articole:   Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaş, este prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială

Petre Roman susține că situația de la Brașov și Sibiu, unde mai mulți primari din cele două județe (la noi cei din Țara Făgărașului) și președinții de consilii județene să fie declarați incompatibili este relevantă. Aceștia sunt membri în Consiliul de Administrație de la regia de apă-canal din Sibiu, neremunerați, reprezentând unitățile administrativ-teritoriale, pentru accesarea de fonduri europene.

„Este evident că ei trebuie să reprezeinte comunele, orașele sau județul, pentru că știm foarte bine cât de improtant este să accesăm fonduri europene. Prin politizare instituțiilor publice, ANI, CC, chiar și DNA, s-a declanșat un nou ciclu politic, în care Mișcarea Populară a domnului Băsescu și PDL au o bază de a lovi în guvernare, aleasă cu o majoritate zdrobitoare de români. Avea de-a face cu o democrație nefuncțională. Avem instituții democratice, dar care nu sunt funcționale. Altfel, nu văd explicația pentru agresivitatea din ultima vreme a celor care până deunăzi au fost răspunzători de prăbușirea țării“, a încheiat deputatul liberal.

Distribuie dacă îți place!
  1. DACA VORBESTE DE PRABUSIREA TARII, MI-AR PLACEA SA-I NUMEASCA INCEPAND CU ANUL1989 , CHIAR CU PRIMUL VINOVAT…

    Reply
  2. uite cine vorbeste de institutiile statului un libidinos cu o rusine in spate; abandoneaza familia si se duce u manelista silvia, vai cita decenta la acest fost premier dezastruos, o rusine pentru tara petre roman.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate