blog-logo

Pelerinaj la Sâmbăta, cu ocazia hramului mănăstirii brâncovenești

Pelerinaj la Sâmbăta, cu ocazia hramului mănăstirii brâncovenești

manastirea constantin brancoveanu sambata de susMii de credincioşi sunt aşteptaţi, joi, de sărbătoarea Sfintei Maria, la Mănăstirea „Brâncoveanu“ de la Sâmbătă de Sus, unde are loc Hramul mănăstirii.
Stareţul Mănăstirii Brâncoveanu, părintele Ilarion, a anuțat că slujbele încep miercuri, la ora 17,00 cu Vecernia şi Litia, apoi de la ora 19,00 va avea loc Prohodul Maicii Domnului, când se va înconjura mănăstirea începând cu ora 23,00, după care credincioşii vor merge până la Altarul din pădure.
„Joi, de la ora 9,00, va avea loc slujba de sfinţire a apei la fântâna din curtea mânăstirii, apoi vom continua cu Sfânta Liturghie la Altarul de pădure oficiată de ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, alături de numeroşi preoţi, după care va avea loc Sf. Maslu. Ziua se va încheia cu slujba Vecerniei de la ora 17,00“, a spus stareţul Mănăstirii „Brâncoveanu“, părintele Ilarion.
Sursa citată a precizat că pentru credincioşi se pregăteşte servirea mesei după slujbă într-un cort amplasat în incinta mănăstirii unde se vor servi două feluri de mâncare, ciorbă şi sarmale.
„O parte dintre credincioşii care vor fi prezenţi la slujba de joi s-au cazat deja la mănăstire, alţii probabil la pensiunile din jur. Şi la sfârşitul săptămânii trecute am avut un număr mare de credincioşi, care au participat la slujbă şi au vizitat mănăstirea. Cred că şi la marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului de joi, credincioşii vor fi în număr mare, ca de obicei“, a mai spus părintele Ilarion. 

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Premierul Cîțu a revocat ordinul Ministerului Sănătății cu noile criterii de carantinare a localităților

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate