blog-logo

Festivalul Mușcatelor la Bran

Festivalul Mușcatelor la Bran

muscatePrima ediţie a Festivalului Muşcatelor se desfăşoară în zilele de 17 şi 18 august la Muzeul de Etnografie în aer liber din Bran, aflat la poalele castelului, manifestarea fiind organizată de ANTREC Braşov, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi Primăria Bran.

Organizatorii spun că, în cadrul festivalului, vor fi organizate expoziţii de flori, prezentare de costume populare din zona Branului, expoziţia de fotografie „Farmecul muşcatelor“, mese rotunde despre cultivarea, întreţinerea şi chiar folosirea muşcatelor la unele preparate culinare, concursuri pentru copii de pictat muşcate şi alte flori.
Muzica şi voia bună vor fi nelipsite din festival, iar programul artistic va fi susţinut de ansambluri folclorice din Bran, Moieciu şi Fundata.
„Muşcata este cea mai românească floare. Este o floare tradiţională a românului pe care o găsim aproape la toate geamurile caselor noastre, dar şi la pensiunile din zona Branului. Prin acest festival dorim să facem o promovare mai susţinută pentru cultivatorii acestei minunate flori. Ediţia de anul viitor o vom desfăşura primăvara, anotimpul când se cultivă aceste flori. Pentru cei care nu ştiu, muşcata este folosită la prepararea dulceţurilor pentru ca acestea să nu se zaharisească, dar şi la alte preparate“, spune Mioara Vişan Stoian, de la Antrec Braşov, care a adăugat că ideea organizării festivalului aparţine Marilenei Stoian, preşedintele fondator al Antrec.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Dosar penal pentru o tânără și un tânăr. Concurs ilegal de mașini pe Bdul. Gării

Leave a Reply

Your email address will not be published.