blog-logo

Atomei: „Începem să adunăm câinii comunitari din 1 septembrie!“

Atomei: „Începem să adunăm câinii comunitari din 1 septembrie!“

Adrian AtomeiViceprimarul Adrian Atomei a anunțat astăzi că, de la 1 septembrie, Primăria va începe o amplă campanie de strâns câinii vagabonzi de pe domeniul public din Brașov, de aceea face apel la brașoveni pentru a fi alături de demersurile administrației locale, în contextul în care în ultima perioadă au început să apară probleme din cauza patrupedelor canine. La această oră se acționează doar la apelurile la serviciul 112 ale cetățenilor.

„După cum știți, la nivelul Brașovului o instanță de judecată a anulat vechiul Regulament de creștere a animalelor din Brașov, unde era prevăzută și procedura de acționare în cazul câinilor fără stăpân. În două săptămâni vom elabora un nou Regulament, care va fi supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei și prezentat Consiliului Local. Am consultat colegi din administrațiile publice din țară în vederea întocmirii acestui regulament, pentru a nu mai putea fi atacat în instanță“, spune viceprimarul Atomei.

Alte articole:   Altă școală din Brașov în scenariul roșu

Mai mult, acesta a precizat că , în cel mult două săptămâni, vor fi încheiate lucrările de moderninzare de la adăpostul din Stupini, în ceea ce privește asigurarea condițiilor de cazare pentru câini conform prevederilor legale. „Aș vrea ca, în cel mult un an, să nu mai existe probleme provocate de câinii comunitari. La aceasăt oră discutăm cu organizațiile de protecție a animalelor și cu medicii vetyerinari, pentru a face la nivelul Brașovului un inventar al tuturor câinilor, microciparea lor, dacă sunt sterilizați sau nu, să existe o evidență foarte clară. De asemenea, vom acționa cu echipe mixte – Primărie- ONG-uri – Poliția Animalelor – pentru a nu mai exista reclamații ulterioare în ceea ce privește acestă activitate“, a precizat viceprimarul Atomei.

Alte articole:   24.10.2020 - 4.761 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. 114 la Brașov

Pe de altă parte, edilul a anunțat că a fost identificat un teren de 1,5 ha, în zona CET Brașov, unde s-ar putea amenaja un nou padoc pentru câini (existând o cerere în acest sens din partea ASociației ĐMilioane de Prieteni“). În prezent, la Azilul din Stupini pot fi cazați 300 – 350 de animale, iar la adăpostul din Triaj, al „Asociației Milioane de Prieteni“, circa 600.

Distribuie dacă îți place!
  1. Cam tarziu te-ai trezit nea’ viceprimar!! Problema asta nu e de ieri de azi!!

    Reply
  2. Da initiativa este buna, o evidenta a cainilor comunitari , sterilizarea acestora, dar totul in mod civilzat, nu brutal si barbar cum se face de obicei, din punctul meu de vedere , desi viata intr-un adapost este trista, cred ca este mai buna decat pe drum, OMUL a devenit ce a devenit,

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.