Turnirul Cetăților ajunge în weekend la Făgăraș

Turnirul Cetăților ajunge în weekend la Făgăraș

turnir cavaleriFăgărășenii vor avea parte de un weekend medieval. În perioada 10-11 august, Cetatea Făgărașului va fi asediată de cavaleri și domnițe. Cea de a patra ediție a Turnirului Cetăților se va desfășura și la Făgăraș. Principalul eveniment al verii va fi, și anul acesta, gazda Grădiniței Medievale.

Aceasta se adresează copiilor de toate vârstele, aceștia putând, în cadrul organizat, să trăiască povești medievale, iar ca noutate, organizatorii au pregătit ateliere meșteșugărești unde copiii vor învăța cum să modeleze ceramica, să realizeze păpuși tradiționale sau să picteze pe lemn și pe sticlă.

Programul artistic va fi asigurat de 60 de cavaleri și domnițe care vor anima piața medievală și vor prezenta viața cotidiană din Evul Mediu, vor dansa, se vor lupta și vor interacționa cu publicul. Un punct de atracție îl constituie turnirul cu cai și show-urile cu foc de la finalul fiecărui festival, prezentate de trupa Hypnosis. Festivalul va debuta sâmbătă începând cu ora 15, cu parada personajelor pe muzica Cimpoierilor din Transilvania.

Alte articole:   Bărbat prins în flagrant de către polițiștii brașoveni

Duminică, evenimentul va începe de la ora 12.00. Pe parcursul celor două zile vor fi prezentate, într-un cadru adecvat, meșteșugurile românești tradiționale: fierari, sticlari și ceramiști. Făgărășenii vor mai putea vedea broderie, pictură pe lemn și sticlă, împletirea pănușilor de porumb, realizarea de păpuși tradiționale și bijuterii arse la cuptor.
Evenimentul care va avea loc în acest weekend la Făgăraș face parte din seria de festivaluri Turnirul Cetăților care se desfășoară în luna august în județul Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate