blog-logo

Cimitir și biserică cu cartelă la Săcele

Cimitir și biserică cu cartelă la Săcele

cimitir cu cartelaPentru ca s-au saturat de hotii care spargeau bisericile, furau din cutia milei sau pur si simplu vandalizau cimitirele, trei preoti din localitatea Sacele, din judetul Brasov au restrictionat intrarea in Casa Domnului.
La biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, din Sacele, enoriasii pot intra in afara slujbei doar cu ajutorul unei cartele. Ideea sistemului cu cartele magnetice le-a apartinut chiar enoriasilor, cei care au si platit cate 15 lei pentru ca lacasele de cult sa fie in siguranta.

Accesul se face pe baza de cartela peste tot, inclusiv la toaleta. Sistemul a costat peste 5.000 de lei, insa toate cheltuielile au fost suportate de enoriasi.

Alte articole:   Educație pentru artizani – Despre bumbac și etape de prelucrare

S-a simţit nevoie să ne luăm şi noi măsuri de precauţie întrucât am avut mai multe surprize pe aici. S-au furat mânerele de pe morminte de pe capacele mormintelor, bronzul, s-au furat de pe cruci efigiile puse acolo. Erau tot felul de derbedei care distrugeau şi furau, rupeau şi furau florile şi lucruri de genul acesta, iar noi împreună cu Consiliul Parohial şi Adunarea Parohială am hotărât să închidem porţile şi pe poară să se intre numai cu cartelă ”, a delcarat preotul Mircea Leb pentru MIX TV.Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate