blog-logo

Caravana TIFF aduce două pelicule de succes în Piaţa Sfatului, una fiind adaptată pentru nevăzători

Caravana TIFF aduce două pelicule de succes în Piaţa Sfatului, una fiind adaptată pentru nevăzători

Caravana film Piata SfatuluiAsociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, timp de două zile, în perioada 20 – 21 august, în Piaţa Sfatului, de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

Astfel, pe 20 august, va rula fimul „Şi caii sunt verzi pe pereți” în regia lui Dan Chișu. Al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu este o poveste despre iluzia îmbogăţirii. Într-o ţară precum România, oamenii cred că a deveni bogat peste noapte nu este doar posibil ci şi uşor realizabil. Plecând de la această realitate, filmul urmăreşte două destine: primul este cel al unui cuplu tânăr care câştigă la tombolă o sumă importantă de bani, iar cel de-al doilea este al unui magazioner care îşi pierde slujba din cauza lipsei cunoştintelor de calculator.

Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

Scene adaptate pentru nevăzători

Pentru prima dată în România, prin intermediul Caravanei TIFF şi a Fundaţiei Cartea Călătoare, nevăzătorii vor avea şansa de a urmări filme româneşti în are liber. La Braşov, persoanele cu deficienţă de vedere vor putea lua parte la proiecţia filmului „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, în condiţii similare de accesibilitate cu orice altă persoană din societate. Pelicula a fost adaptată special pentru persoanele cu deficienţe de vedere, prin inserarea unor descrieri audio referitoare la decoruri, costume, mimică, şi alte elemente vizuale ale filmului.

Pe 22 august, tot de la ora 22.00, va rula filmul „ Blancanieves/ Albă ca Zăpada”, în regia lui Pablo Berger. Acesta  este o reinterpretare stilizată a basmului fraților Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru „Cel mai bun film străin” și a câștigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema – inclusiv pentru „Cel mai bun film” și „Cel mai bun debut”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.