Trufe de câteva sute de mii de euro au fost confiscate

Trufe de câteva sute de mii de euro au fost confiscate

trufePoliţiştii au confiscat aproximativ 170 de kilograme de trufe, transportate fără documente legale de către şoferul unui autocar, valoarea de piaţă a mărfii fiind de câteva sute de mii de euro.

Trufele au fost descoperite după ce presupusul proprietar al acestora i-a sesizat pe poliţişti că administratorul unei firme de transport persoane nu i-a înapoiat marfa, după ce a transportat-o în colete, cu un autocar.

„Poliţiştii din Lipova au fost sesizaţi că administratorul unei societăţi de transport persoane refuză restituirea unor colete conţinând ciuperci trufe. În urma verificărilor, s-a stabilit că D. Daniel, de 28 de ani, şofer angajat al societăţii în cauză, a transportat cu un autocar 13 colete cu ciuperci trufe, pe ruta Braşov-Lipova, fără a deţine documente legale„, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Arad, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, firma de transport persoane nu are nici autorizaţie pentru activităţi de coletărie pe teritoriul României. Şoferul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar cantitatea de aproximativ 170 de kilograme de trufe a fost confiscată.

Alte articole:   Avancronica partidei SR Brașov - CSO Plopeni

Deocamdată, poliţiştii nu au stabilit valoarea mărfii, însă potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice Arad, instituţie care a concesionat prin licitaţie terenuri de pe care pot fi recoltate trufe, preţul acestor ciuperci poate atinge 2.000 de euro kilogramul, astfel că valoarea capturii făcute de poliţişti este de câteva sute de mii de euro.

Trufele sunt păstrate într-un depozit, urmând să fie preluate şi valorificate de Ocolul Silvic Lipova, iar sumele încasate să constituie venit la bugetul statului.

Distribuie dacă îți place!
  1. Ce prost e asta micu si ce preturi viseaza:))
    Trufele alea nu is nici 100k

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate