Avocatul Tedorescu a cerut asigurarea soției la 72 de ore după ce a comandat uciderea ei

Avocatul Tedorescu a cerut asigurarea soției la 72 de ore după ce a comandat uciderea ei
Victor Teodorescu

Avocatul Victor Teodorescu. Foto: Arhivă

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru comandarea uciderii soţiei sale, s-a prezentat pentru a încasa asigurarea de viaţă a acesteia la numai 72 de ore de la înmormântarea ei, potrivit probelor în urma cărora Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv pe Teodorescu.

Judecătorii ÎCCJ arată, în motivarea deciziei de condamnare a lui Teodorescu, făcută public marţi, că, potrivit declaraţiei martorei Nineta Aurora Manta din cursul urmăririi penale, „în săptămâna imediat următoare celei care a fost înmormântată doamna Violeta Teodorescu, inculpatul Victor Teodorescu s-a prezentat la sediul firmei noastre (…)”. 

„În momentul în care am avut prima discuţie (4 aprilie 2011) – cred că era luni – am avut o primă discuţie cu inculpatul Victor Teodorescu… iar acesta mi-a spus că el ştia că soţia lui a mai avut o asigurare de viaţă la ALICO. Uitându-mă pe calendar, am realizat că victima a fost înmormântată vineri, 1 aprilie 2011, iar eu am avut discuţia cu inculpatul Victor Teodorescu (…), luni, 4 aprilie 2011, (…) în prima zi de lucru următoare înmormântării”, a declarat martora. 
Judecătorii susţin că, în condiţiile în care eşti afectat şi susţii suferinţa cauzată de pierderea unei persoane dragi, pierdere ce a generat depresia de doliu, nu te deplasezi la Bucureşti pentru a te interesa despre asigurările de viaţă ale soţiei ce fusese înmormântată cu 72 de ore în urmă – asigurări de care inculpatul a susţinut că nu ştia de existenţa lor anterioară tragicului eveniment. 

„Nu trebuie trecute cu vederea mobilul comiterii acestui omor la comandă, faptul că inculpatul a negat implicarea sa sub acest aspect, dar şi faptul că a distrus o familie, inclusiv viitorul fiicei sale care, la vârsta de 19 ani, abia devenită majoră, s-a trezit în mijlocul unui coşmar. La toate acestea se adaugă pregătirea inculpatului, una juridică, absolvent al unei facultăţi de drept şi îndeplinirea pentru o perioadă de trei ani de zile a funcţiei de procuror”, arată judecătorii în motivare.
Aceştia au mai reţinut că „modalitatea şi uşurinţa cu care acesta (Teodorescu, n.r.) a convieţuit cu victima pe parcursul lunii martie 2011, lună în care îi pregătea uciderea, pun în evidenţă o periculozitate deosebită a inculpatului, context în care Curtea i-a aplicat inculpatului Teodorescu Victor pedeapsa maximă prevăzută de lege, respectiv pedeapsa principală de 25 de ani închisoare”. 
Avocatul braşovean Victor Teodorescu a fost condamnat definitiv în martie 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 25 de ani închisoare, acesta fiind acuzat de omor calificat, după ce în anul 2011 a comandat uciderea soţiei sale. 
Curtea supremă a respins recursul avocatului şi a menţinut decizia de condamnare dată pe 27 februarie 2012 de Curtea de Apel Braşov. 
După ispăşirea pedepsei de 25 de ani, Victor Teodorescu are interzise pe o perioadă de 10 ani executarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dar şi de a fi tutore sau curator. 
Soţia avocatului Victor Teodorescu, în vârstă de 45 de ani, de profesie medic, a fost ucisă pe 29 martie 2011 de Erwin Preşmereanu în bucătăria locuinţei familiei din cartierul braşovean Noua, acesta folosindu-se de un cuţit şi un levier cu care i-a aplicat multiple lovituri în zona capului. Poliţiştii care au anchetat cazul au găsit chiar în ziua crimei o amprentă de-a lui Preşmereanu în bucătăria victimei. 
Erwin Preşmereanu avea cazier, aşa că anchetatorii l-au prins pe 2 aprilie, fiind reţinut, apoi arestat preventiv. La audierile de la începutul lunii iunie 2011, Preşmereanu a recunoscut fapta, dar a făcut precizarea că iniţiativa de a o ucide pe Violeta Teodorescu a aparţinut lui Victor Teodorescu. 
Instanţa l-a condamnat pe Erwin Preşmereanu la începutul lunii octombrie 2011 la 16 ani de închisoare. 
Inculpatul Preşmereanu, în momentul în care a ajuns în faţa casei soţilor Teodorescu, având asupra o legitimaţie falsă şi un registru, a sunat la poarta casei victimei, s-a prezentat angajat la SC Electrica SA, iar victima Teodorescu Violeta i-a permis accesul în imobilul-casă pentru ca acesta să poată citi contorul ce înregistrează consumul energiei electrice. 
După ce inculpatul Preşmereanu Erwin Victor a intrat în holul casei, i-a cerut victimei un scaun pentru a putea citi contorul, s-a urcat pe taburetul ce i l-a adus victima, s-a prefăcut că nu-i funcţionează pixul pentru a nota consumul indicat, a cerut un pix, apoi un pahar cu apă, iar în momentul în care victima se întorcea din bucătărie, a scos un levier pe care, în prealabil, îl ascunsese în pantalonii pe care îi purta şi a început să o lovească pe victimă în diverse zone ale corpului. 
Urmare a faptului că victima opunea rezistenţă, încercând să acceseze uşa din bucătărie care făcea legătura cu un magazin aflat la parterul imobilului-casă, inculpatul Preşmereanu a luat un cuţit din bucătăria victimei cu care i-a aplicat lovituri şi pe care l-a abandonat ulterior în chiuveta din bucătărie. Ulterior, a părăsit locuinţa victimei fără să mai aibă puterea de a răvăşi lucrurile, pentru a disimula mobilul faptei în jaf, reuşind să ia doar un telefon mobil de pe masa din sufragerie. 
Victima a fost găsită decedată în aceeaşi zi, în jurul orelor 16,30, moartea fiind violentă şi datorată hemoragiei externe masive, consecinţa unui politraumatism craniocervical prin agresiune, cu multiple plăgi contuze la nivelul scalpului, cu fractură craniană şi plăgi înjunghiate la nivelul gâtului.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.