blog-logo

Senatorul Grapă îi cere ministrului Niţă să intervină pentru reducerea preţului la gaz livrat Nitramoniei

Senatorul Grapă îi cere ministrului Niţă să intervină pentru reducerea preţului la gaz livrat Nitramoniei

GrapaSenatorul Sebastian Grapă i-a cerut ministrului Energiei, Constantin Niţă, să găsească o soluţie pentru reducerea preţului gazului metan care este livrat combinatelor chimice, ţinând cont de actuala situaţie a Nitramoniei Făgăraş, care a ajuns în pragul falimentului.

„Nu putem avea preţuri europene la gaz în condiţiile în care România nu este o ţară puternic industrializată precum Germania Franţa sau Belgia. Nitramonia nu poate concura cu acei mamuţi industriali pentru a-şi vinde produsele. Avem nevoie de facilităţi economice, pentru ca zonele industriale moarte să aibă şanse de revigorare”, a explicat senatorul braşovean.

Acesta a ţinut să sublinieze faptul că vechiul combinat făgărăşean are capacitatea de a produce atât explozibil, cât şi îngrăşământ chimic (azotat), un produs extrem de important în contextul în care România are perspective de a-şi dezvolta agricultura.

Alte articole:   Lucrările de restaurare a Cetății Medievale Râșnov avansează din ce în ce mai mult

„Muncitorii au trecut la măsura disperată a grevei foamei şi acest combinat trebuie ajutat de către domnul ministru Niţă, care cred că va găsi o soluţie, pentru că nu putem să cumpărăm, de exemplu, îngrăşăminte din Ungaria sau din alte ţări, când putem produce la noi în ţară. Dacă preţul gazului se va reduce şi produsele Nitramonia vor deveni competitive pe piaţa europeană”, a punctat Sebastian Grapă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate