blog-logo

Muzeul Filmului Istoric Românesc își deschide porțile la Cetatea Râșnov

Muzeul Filmului Istoric Românesc își deschide porțile la Cetatea Râșnov

cetatea rasnovMuzeul Filmului Istoric Românesc va fi deschis oficial la Cetatea Râşnov pe 2 august cu ocazia celei de a V-a ediţii a Festivalului de Film Istoric.

Muzeul va găzdui o expoziţie permanentă care va fi îmbogăţită an de an, o sală multimedia unde vor avea loc vizionări de filme, dezbateri şi lecţii educative pentru grupurile de elevi, şi o expoziţie temporară. Expoziţiile temporare vor fi o activitate regulată a noului muzeu şi au rolul de a readuce în atenţia publicului, personalităţi istorice, locuri, actori şi realizatori de film valoroşi.

Expoziţiile temporare se vor amplasa în spaţii exterioare din incinta Cetăţii Râşnov. Tema aleasă pentru anul 2013 este „Amza Pellea“.  

„Cele patru ediţii ale Festivalului Filmului Istoric organizate până acum la Râşnov au avut ca rezultat şi o arhivă bogată de filme şi alte materiale de arhivă. În acest sens dorim să mulţumim doamnei Oana Pellea pentru suportul pe care ni l-a acordat încă de la prima ediţie cu fotografii din arhiva personală. Ne dorim să intrăm în legătură cu cât mai mulţi actori şi producători de film care să ne sprijine cu material documentar, foto, video, decoruri şi costume folosite la filmări. Muzeul trebuie să îndeplinească funcţia de conservare a unei moşteniri culturale, prin constituirea unei arhive foto, video şi audio şi a unei colecţii muzeale, cu obiecte din recuzita filmelor istorice. El întruneşte şi funcţia ştiinţifică deosebită prin crearea unei surse de cercetare pentru istoria filmului”, a declarat şefulDirecţiei de Cultură din Primăria Râşnov, Nicolae Pepene.

Alte articole:   VIDEO Țeapă marca Carrefour. Ce a pățit un brașovean care a cumpărat un produs

Primăria Râşnov a depus documentaţia pentru înfiinţarea muzeului la Administraţia Fondului Cultural Naţional. 
Potrivit lui Nicolae Pepene, în zona acestei localităţi s-au turnat peste 30 de filme între care multe dintre ele în Cetatea Râşnov, obiectiv vizitat anul trecut de 206.000 de turişti plătitori de bilet de intrare şi alte câteva mii care nu au plătit bilet, cu ocazia diverselor manifestări culturale desfăşurate în Cetate, la care intrarea a fost liberă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate