blog-logo

Omul de afaceri mort în accidentul de elicopter este din Victoria

Omul de afaceri mort în accidentul de elicopter este din Victoria

sorin terbea

Sorin Țerbea, om de afaceri şi investitor în fotbal, se află printre victimele accidentului de elicopter din judeţul Mureş.

Aparatul s-a prăbuşit luni seară în lacul Tăureni. Şase persoane se aflau la bord, printre care trei afacerişti germani şi Sorin Ţerbea, proprietarul elicopterului.

Primarul localităţii mureşene Tăureni, Ovidiu – Petru Oltean, a declarat că în elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, o angajată a acestuia, trei afacerişti germani şi pilotul.

Edilul a precizat că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate. Oltean a susţinut că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece.

Aceasta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o maşină cu care să plece, însă aceştia au vrut să se deplaseze tot cu elicopterul. Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.

Alte articole:   Penala lui Coliban, city manager la Brașov? Femeile care conduc, de fapt, Primăria

Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, luni seară, că, patru persoane au fost scoase decedate din lac, iar una se pare că este încă în elicopterul prăbuşit.

Potrivit lui Boeriu, femeia care a supravieţuit accidentului a fost preluată de un echipaj SMURD şi este transportată spre Târgu Mureş. Boeriu a spus că aceasta are câteva contuzii, dar este conştientă.

Şeful SMURD Mureş a adăugat că echipele de intervenţie se află la locul accidentului şi caută cea de-a cincea victimă. Boeriu nu a putut oferi deocamdată informaţii despre identitatea persoanelor care au murit şi a celei rănite.

O echipă de specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a fost trimisă în comuna Tăureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la faţa locului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Săcele și Părău

Sorin Ioan Ţerbea s-a născut în oraşul Victoria, judeţul Braşov. A ajuns în Târgu Mureş, căsătorindu-se cu Cristina Pora, fiica şefului Inspectoratului peste Securitatea Sălaj, originar din Mureş. În 1991 îşi înfiinţează prima firmă, SC Imexa SRL, care avea drept obiect de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate.

Tot în 1991, se asociază cu cetăţeanul german Oliver Kuharcz în societatea Olimexa K, tot în domeniul comerţului cu amănuntul. Doi ani mai târziu, Sorin Ţerbea debutează în afacerile cu transportul rutier de mărfuri, constituind firma Teposa International. Tot din anul 1993 fiinţează şi Saturn Com Trans. Acelaşi obiect de activitate îl are şi Georgia Group Spedition, firmă care efectuează oficial transport rutier de mărfuri.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii propune recompense pentru vaccinaţi şi restricţii pentru cei nevaccinați

Megamotors, o altă societate înfiinţată de Ţerbea, în 1998, este o acoperire legală a comerţului cu autovehicule. În anul 1999, numele lui Sorin Ţerbea figurează pe lista celor nouă condamnaţi graţiaţi de la executarea restului pedepsei, prin decretul prezidenţial nr. 331, dat de preşedintele Emil Constantinescu. Ţerbea a fost acuzat pentru înmatricularea falsă de maşini şi trimis în judecată la Târgu Mureş. Instanţele mureşene au hotărât condamnarea sa la peste doi închisoare cu suspendare. A fost salvat însă de milostenia lui Emil Constantinescu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.