Braşovul stă bine la capitolul de apărare împotriva inundaţiilor… cel puţin pe hârtie

Braşovul stă bine la capitolul de apărare împotriva inundaţiilor… cel puţin pe hârtie

inundatii zarnestiReprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov împreună cu autorităţile locale au lucrat în forţă în primele şase luni ale acestui an pentru a amenaja noi diguri şi pentru a decolmata cursurile de apă, astfel ca să fie evitate pagubele produse de viituri.

Cel puţin asta reiese dintr-un comunicat de presă emis de SGA Braşov în care sunt enumerate toate lucrările executate în primul semestru a lui 2013.

Astfel, anul acesta, s-au continuat lucrările de supraînălţare a Barajului Tărlung, în scopul măririi volumului de apă acumulat de la 10 milioane metri cubi, la 25 de milioane.

Pentru a fi stopată eroziunea malului de pe Râul Negru, în zona Lunca Câlnicului, acesta a fost consolidat, mai ales că erau în pericol unele gospodării. Totodată, pe o serie de râuri din judeţ au fost făcute lucrări de amenajare şi decolmatare a albiilor, astfel ca să nu există pericolul unor inundaţii, în cazul unor precipitaţii abundente. Astfel de lucrări au fost efectuate pe pârâul Valea Morii (Seaca), în intravilanul comunei Budila, pe pârâul Teliu sau pe pârâul Viştea de Jos, unde vegetaţia abundentă constituia un obstacol, atunci când debitul apei creştea. Nu în ultimul rând, şi pe pârâul Zizin, în satul Zizin, a fost construit un zid de sprijin pe malul stâng, iar pe pârâul Mândra, în zona Hârseni, a fost construit un prag de fund pentru a preîntâmpina prăbuşirea malurilor şi punerea în pericol a gospodăriilor din zonă. SGA administrează 2.045 de km de apă în judeţul Braşov, dar şi 310 diguri de apărare împotriva inundaţiilor.

Alte articole:   Cupa „Jandarmeria montană la înălțime!”
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.