blog-logo

Presa străină ne critică: Ne-am trezit târziu să promovăm turismul cu mitul lui Dracula

Presa străină ne critică: Ne-am trezit târziu să promovăm turismul cu mitul lui Dracula

draculaCel mai vestit vampir din lume, Dracula din Transilvania, care a aparut pentru prima data in romanul lui Bram Stoker, in 1897, este „reinviat” de autoritatile romane, scrie presa internationala, dupa ce Romania si-a intentia de a profita de acest mit pentru a atrage turisti.

Transilvania poate deveni in sfarsit o destinatie turistica internationala de renume, cu beneficii nu numai pentru turismul din regiune, dar si pentru economia noastra.

Autoritatile locale din sase judete din Transilvania ar putea realiza un proiect ce ar utiliza fonduri europene, numit „Dracula“, conform unei propuneri a primarului orasului Targu Mures”, scrie Discovery News, citand un comunicat al Federatiei Asociatiilor de Promovare a Turismului din Romania, de la inceputul lunii.

Vampirii au fost populari vreme de multe decenii datorita romanelor de fictiune ale lui Stephenie Meyr, Anne Rice, Stepehn King si multi altii, insa cel mai vestit vampir din lume este Dracula lui Bram Stoker, autorul romanului cu acelasi nume, noteaza Discovery News.

Alte articole:   Expozitii neconventionale, in miscare, cu Iulia Livia Tsamuris – ilustrator brașovean

CITEȘTE ȘI: Patronatele din turism salută „Proiectul Dracula“

„Romania nu a reusit sa faca o mare afacere din promovarea acestei idei in turism. Turismul paranormal, horror si de divertisment reprezinta un mare business: sa luam in considerare Monstrul din Lochness din Scotia, excursiile ce amintesc de procesul vrajitoarelor de la Salem, Massachusetts si despre prabusierea OZN-ului de la Roswell, New Mexico”, sustine cercetatoarea Sharon Hill, in publicatia Doubful News, citată de ziare. com.

Intr-adevar, comparand cu multe alte destinatii turistice similare, Romania se afla mult in urma, noteaza jurnalistii straini.

Dar de ce a durat atata timp? Potrivit autoritatilor turistice din Romania, cea mai mare problema a fost „ezitarea unei anumite parti din opinia publica din tara, privind asocierea Romaniei cu legenda din jurul lui Vlad Tepes”.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Comisia Europeană prezintă o nouă strategie de combatere a traficului de persoane

Desi Bram Stoker l-a folosit ca model pentru Dracula pe domnitorul roman Vlad Tepes (1431-1476), caracterizat de unii cronicari ca un despot insetat de sange, romanii nu au dorit pana acum sa profite de pe urma imaginii sale, deoarece in Romania el este considerat mai degraba un erou national, care a luptat pentru independenta tarii impotriva Imperiului Otoman, explica jurnalistii straini.

Distribuie dacă îți place!
 1. […] Să reînviem mitul Dracula, hei, hei, hei! Dacă nu e şi Agathon implicat, nu va ieşi nimic. Dacă e pe bază de „autorităţi locale”, o să-l promovăm pe sireacu’ Dracula tot pe la Rîşnov, Ghimbav sau Codlea, cum s-a întîmplat anul trecut cu Legendele Ţării Bîrsei, proiect de un milion de euro, tot din fonduri europene. […]

  Reply
 2. ce sa promovam? o poveste care nu are treaba cu realitatea?
  what a sick world we are living in…

  Reply
 3. Mircea, sunt convins ca ai fost in lume si ai vazut ca sunt promovate tot felul de nazbatii, multe dintre ele de domeniul SF. De ce nu am putea profita si noi de mitul lui Dracula? Evident, cu aducerea in realitate… important e sa aducem turistii aici, pe urma le explicam ce si cum

  Reply
 4. cum spuneam, traim intr-o lume bolnava.
  producem lucruri inutile, ne dam de lucru doar ca sa nu murim de foame.
  scoatem bani din orice, inclusiv din iluzii.
  dar inteleg, ne folosim de acest subiect ca sa acuzam administratia publica si investitorii privati cat de incapabili sunt sa faca ce sunt altii mai la vest in stare…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate