După ce se deschide tronsonul III din ocolitoare, străzile din Bartolomeu intră în reparaţii capitale

După ce se deschide tronsonul III din ocolitoare, străzile din Bartolomeu intră în reparaţii capitale

Resistematizare circulatie, lucrari, asfaltari, Sala Sporturilor (27)Reprezentanţii Primăriei speră ca lucrările la tronsonul III al ocolitoarei Braşovului să se finalizeze vara aceasta, ţinând cont că deja sunt într-o mare întârziere. Deschiderea traficului pe acest segment de drum de 6,3 km ar duce la scoaterea traficului greu din cartierul Bartolomeu. Odată cu acest lucru, reprezentanţii municipalităţii vor să refacă integral carosabilul de pe Calea Făgăraşului şi Şoseaua Cristianului, dar şi pe Stadionului, care s-au degradat în ultimii ani din cauza traficului greu.

Primarul George Scripcaru a precizat că lucrările de consolidare a pasajului de pe Calea Făgăraşului au fost finalizate în ceea ce priveşte suprastructura pe sensul de ieşire din Braşov, muncitorii urmând să decoperteze cealaltă parte a podului. Odată ce camioanele vor circula doar pe ocolitoare se va turna covor asfaltic din zona pasajului până la complexul din Bartolomeu şi apoi până în zona Fartec.

Mai este de lucru la pasaje

Tronsonul III are o lungime totală de 6,3 km şi se desprinde cu un pasaj superior din DN 13 Braşov – Târgu-Mureş. Muncitorii lucrează, în prezent la suprastructura podului fiind montate grinzile de legătură între piloni şi amenajate rampele de acces pe pasaj. Porţiunea de carosabil dintre DN 13 şi Plugarilor a fost deja amenajată, fiind turnat stratul de asfalt pe toată lăţimea, ca de altfel şi pe porţiunea dintre Plugarilor şi Lânii. Traficul este însă interzis, pe respectivele segmente de drum având acces doar utilajele constructorului.

Alte articole:   Doi bărbați au încercat să iasă dintr-un magazin fără să plătească

Şoseaua ocolitoare se va intersecta cu strada Plugarilor cu un sens giratoriu, care deocamdată nu a fost amenajat, iar, pe segmentul din strada Plugarilor şi strada Lânii mai este de lucru la suprastructura unui podeţ. La intersecţia cu strada Lânii a fost amenajat pasajul pe sub care trece ocolitoarea, dar mai este de lucru la suprastructura sa, ca de altfel şi la cel ce intersectează drumul de acces spre Institutul Cartofului. Totodată, sub acest pasaj a fost amenajat un sens giratoriu, astfel ca accesul de pe ocolitoare spre Bartolomeu şi Stupini să se facă cu uşurinţă.

Pe tronsonul I se face o nouă licitaţie

Cel mai mult de lucru este la pasajul suprateran peste calea ferată şi DN 1 Braşov – Sibiu, unde va fi capătul şoselei ocolitoare. Totodată, în zonă, la intersecţia cu strada Clopoţel a fost amenajat un sens giratoriu care va permite accesul din şi înspre DN 1 Braşov – Sibiu şi DN 73 Braşov – Piteşti.

În schimb, lucrările la tronsonul I al ocolitoarei vor fi din nou scoase la licitaţie, după ce firma Alpine, care executa investiţia pe acest segment a intrat în insolvenţă. Noua firmă care va câştiga licitaţia va trebui să ducă la capăt acest proiect realizat doar în proporţie de 55 – 60%.

Alte articole:   Licitație reluată pentru Studiul de Fezabilitate necesar realizării conexiunii feroviare cu Aeroportul de la Ghimbav
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.