blog-logo

Deţinuţii de la Penitenciarul Codlea au plantat fapte bune

Deţinuţii de la Penitenciarul Codlea au plantat fapte bune

Implicarea pepadurersoanelor private de libertate în activităţi de voluntariat este una dintre cele mai eficiente metode care vizează reintegrarea socială. Astfel, participarea la programele educative şi de asistenţă psihosocială ori la activităţi productive este completată de implicarea voluntară în a face fapte bune.

Asumarea rolurilor de personaje pozitive este extrem de importantă pentru cei care îşi execută pedepsele privative de libertate, căci cel puţin una dintre faptele lor anterioare a presupus să joace roluri negative.

Penitenciarul Codlea organizează, de aceea, periodic, acţiuni care le dau deţinuţilor posibilitatea de a experimenta calitatea de voluntari. De această dată, în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în România!”, în baza unui acord de parteneriat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia Eco Assist, 11 persoane private de libertate şi-au luat libertatea de a participa la activităţi de întreţinere silvică a unei plantaţii de puieţi din apropierea comunei Vâlcele, judeţul Covasna.

Timp  de 8 ore, deţinuţii s-au întrecut pe ei înşişi, bucuroşi să regăsească altruismul în cutia cea veche în care aveau depozitate valorile morale,învăţând că timpul pentru faptele cele bune este mereu cel prezent.

Astfel de acţiuni vor continua, îmbinând binele făcut comunităţii cu efectul pozitiv asupra moralului participanţilor.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.