blog-logo

Braşovenii au luptat să învingă cancerul la sân. 100 de doamne suferinde au primit proteze mamare

Braşovenii au luptat să învingă cancerul la sân. 100 de doamne suferinde au primit proteze mamare

Proteze mamare Casipeea (13)Asociaţia Casiopeea a oferit 100 de proteze mamare unor femei din Braşov care au suferit o mastectomie. Protezele au fost achiziţionate din fondurile strânse în cadrul Marşului şi Crosului împotriva cancerului la sân, organizat de Asociaţia Casiopeea în colaborare cu Primăria Braşov, în luna mai, Sub Tâmpa.

Această donaţie a fost posibilă în urma participării a aproape o mie de persoane – adulţi şi copii – la crosul organizat în 18 Mai la Braşov, în urma cărora s-au strâns sumele necesare achiziţionării acestor proteze, fiecare valorând 100 de euro. „Marşul şi crosul Casiopeea au însemnat o zi de bună dispoziţie, competitivitate şi energie, toate acestea fiind posibile prin implicarea organizatorilor, a partenerilor oficiali, a sponsorilor şi ca urmare a entuziasmului şi dăruirii voluntarilor. Au fost organizate însă pentru sănătatea femeilor diagnosticate cu cancer la sân, obiectivul principal al evenimentului fiind achiziţionarea protezelor mamare. Acestea nu aduc doar un beneficiu estetic, ci sunt necesare din punct de vedere medical. Persoanele care vor beneficia de aceste proteze au fost alese sub îndrumarea medicilor de la Spitalul de Oncologie de stat şi cu ajutorul a două fundaţii din Braşov, Glasul Prieteniei, Asociaţia Bolnavilor de Cancer, Asociaţia Braşovul Pedalează şi Asociaţia Sport şi Natură Piatra Craiului”, a precizat Marina Oţelea preşedinta Asociaţiei Casiopeea.

Alte articole:   INS: Spor natural negativ, în iunie

Prevenţia bolii

Un alt obiectiv al Marşului şi Crosului Casiopeea vizează prevenţia şi informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel, fiecare participant adult a primit un voucher pentru o ecografie mamară gratuită. Începând din 2010, de la organizarea primei ediţii a crosului Casiopeea, la Bucureşti, 8.600 de persoane au participat la cursa roz împotriva cancerului la sân, ceea ce a însemnat donarea a 650 de proteze mamare. Organizatorii au fost impresionaţi de numărul mare de braşoveni care a participat arătând că le pasă şi vor să îşi ajute semenii care au astfel de probleme.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.