blog-logo

Șeful GSK România: Mai multe companii, interesate de fabrica de medicamente de la Brașov

Șeful GSK România: Mai multe companii, interesate de fabrica de medicamente de la Brașov
Pascal Prigent

Pascal Prigent

La o săptămână de la anunţul de punere în vânzare a fabricii Europharm de la Braşov, preşedintele GSK, Pascal Prigent, spune că anumite companii şi-au exprimat deja interesul pentru aceasta, dar că prioritatea este salvarea locurilor de muncă şi nu recuperarea investiţiilor de circa 100 de milioane de lei făcute până acum aici.

În urmă cu mai puţin de un an, şeful GSK România parcă anticipa cele întâmplate în urmă cu câteva zile: „Cel mai rau scenariu este ca taxa să transforme afacerile noastre aici în unele neprofitabile. Le cer șefilor mei să gândească pe termen lung investițiile aici, pentru că altfel, dacă e să analizăm România acum, nu pare deloc un loc bun pentru investiții”.

Alte articole:   Olimpiada de diplome, faza pe Cultură

Pascal Prigent a afiat că „suntem preocupaţi de viitorul fabricii şi al angajaţilor si toate eforturile noastre vor fi direcţionate în aceste 6 luni către identificarea unui cumpărător care să continue activitatea la unitatea din Braşov. În urmatoarele 6 luni, GSK va explora posibilitatea de a vinde fabrica de la Braşov către un potenţial cumpărător, cu regim tranzitoriu de producţie. Nu facem speculatii in acest moment in ceea ce priveste pretul, vom evalua toate ofertele şi vom comunica rezultatul. Aşa cum am mentionat anterior, ne concentrăm pe identificarea unor modalităţi de a asigura viitorul fabricii şi al angajaţilor, mai degrabă decat pe logica «acoperirii» investiţiilor“.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate