blog-logo

Tabără de pictură la Boholț

Tabără de pictură la Boholț

tabara-pictura boholtPeisajele, oamenii, firescul lucrurilor din Boholţ sunt surse de inspiraţie pentru șapte pictori aflaţi de mai multe zile în acest sat. Aceștia participă la cea de-a doua ediţie a taberei de pictură „Pro Boholţ“. Sunt de aproape douăsăptămâni în acest sat şi vor mai rămâne până în 6 iulie.

„Intenția a fost de la început să devină tradiție. A doua ediție înseamnă că a început tradiția și intenționăm să mergem înainte până cel puțin în 2017, când satul va împlini 700 de ani de atestare documentară și cu siguranță până în 2015, când va împlini 250 de ani de când școala din Boholț este atestată documentar. Încercăm să păstrăm chipurile acestor oameni acasă dacă pe ei nu îi mai putem păstra. Mai exact sunt șapte pictori care au realizat în jur de 30 de lucrări. Sunt pictori din Galați, din Iași, din București, din Curtea de Argeș“, a spus Vasile Joantă, organizatorul Taberei de pictură, citat de bzf.ro.

Alte articole:   Raed Arafat: Persoanele care au făcut COVID vor putea participa la evenimente doar cu cu test sau vacin

portret taranca boholtAnul acesta portretul a fost principala temă a taberei. Primul artist plastic cu care am vorbit este din Galaţi. A mai participat şi la alte tabere de pictură, dar spune că aici în Boholţ este raiul pe pământ. „Am găsit aici raiul pe pământ. Sunt atâtea lucruri minunate în satul acesta uitat de lume și de timp, încât ești surprins venind din alte părți unde clocotește modernitatea, să vezi atâta tradițional. Oamenii sunt atât de simpli și chipurile lor cred că ilustrează treaba aceasta, iar eu sper personal să fi reușit să redau pe pânză sentimentul și imaginea unui om neaoș român“, a spus Raul Popa, artist plastic din Galați.

Distribuie dacă îți place!
  1. Bani aruncati aiurea nea Joanta! :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate