blog-logo

Mureșul ne împinge de la spate să folosim brandul „Dracula“

Mureșul ne împinge de la spate să folosim brandul „Dracula“

castelul bran noapteaÎn pofida scandalurilor pe tema brandului turistic de țară, pornind de la frunza Elenei Udrea, dar și a recomandărilor specialiștilor de folosi legenda lui Dracula pentru promovare, autoritățile din Brașov se pare că nu au înțeles mare lucru.

În schimb, cei care chiar doresc să își promoveze zona, vin și ne împing de la spate pentru a ne face cunoscuți grație acestei legende. Astfel, autorităţile locale din şase judeţe din Transilvania ar putea dezvolta, din fonduri europene, un proiect regional denumit „Dracula”, care să prezinte şi să valorifice miturile şi legendele locale, propunerea fiind făcută de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, citat de Mediafax.

Alte articole:   Modelul contractului de muncă, modificat. A fost introdusă o nouă obligaţie pentru angajatori

Potrivit informaţiilor postate, miercuri, pe site-ul Primăriei Târgu Mureş, primarul oraşului, Dorin Florea, le-a propus edililor din localităţile şi judeţele învecinate să colaboreze pentru accesarea de fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020 pentru mai multe proiecte, printre care se numără şi unul în domeniul turismului, care să exploateze mitul lui Dracula.

Proiectul regional „Dracula” ar urma să fie dezvoltat împreună cu judeţele Braşov, Sibiu, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Alba, care ar putea fi „antrenate în valorificarea şi prezentarea miturilor şi legendelor locale”, fiecare judeţ putând să îşi aleagă şi dezvolte o temă.

„Exploatarea mitului Dracula oferă posibilitatea dezvoltării unor proiecte importante având ca scop valorificarea zestrei culturale a Transilvaniei, context în care municipiile Târgu Mureş şi Sighişoara pot ocupa un loc esenţial”, afirmă reprezentanţii Primăriei, care susţin că dezvoltarea acestui proiect este „de interes regional, naţional şi internaţional”.

Primarul Florea le-a propus edililor din localităţile aflate în zona periurbană să aibă întâlniri pentru a analiza propunerilor sale şi pentru a identifica proiecte comune de anvergură regională care se pot califica pentru finanţare din fonduri europene în perioada 2014-2020.

Alte articole:   13 aprilie: 151 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

„Se impune, urgent, armonizarea proiectelor noastre cu cele ale judeţelor învecinate, precum şi stabilirea unor acţiuni comune, convergente şi unitare, pentru a ne contura locul şi rolul în viitoarea configuraţie administrativ-teritorială, a cărei principală caracteristică trebuie să fie coeziunea regională”, se mai arată în propunerea înaintată de Florea primarilor din celelalte cinci judeţe din Transilvania.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate