blog-logo

Braşovul ar trebui să bată palma cu „maghiarii” pentru a deveni capitală de regiune

Braşovul ar trebui să bată palma cu „maghiarii” pentru a deveni capitală de regiune

regiunea centruActualul proiect de regionalizare include Braşovul într-o unitate administrativ-teritorială cu alte cinci judeţe: Sibiu, Mureş, Alba, Covasna şi Harghita. Senatorul braşovean Nicolae Vlad Popa crede însă, că viitoare Regiune Centru ar trebui să aibă în componenţă patru judeţe, iar alături de Braşov, care să deţină titlul de capitală, să vină Covasna, Harghita şi Mureş.

„Aceste regiuni trebuie să aibă un număr maxim de 1,5 milioane de locuitori, cum este cerinţa Comisiei Europene, pentru a absorbi cât mai eficient fondurile europene. Cred că este formula cea mai bună pentru această regiune, ne încadrăm în această cerinţă. Aceste judeţe ar putea atrage mai multe fonduri europene, ţinând cont că au interese comune. De exemplu, zona Sighişoarei este mult mai legată de Braşov, decât de Mureş, ţinând cont că pe vremuri a făcut parte din regiunea Braşov”, a explicat senatorul.

Alte articole:   Accesul în parcurile și zonele verzi ale Brașovului se schimbă. Liber cu biciclete, hamace și câini ?

Acesta susţine că a avut discuţii cu senatori PDL şi UDMR din aceste regiuni, care sunt de acord cu această formulă. Totodată, Popa speră că se vor putea organiza şi referendumuri, pentru ca populaţia să îşi poată exprima părerea cu privire la cea mai bună variantă pentru regionalizare.

Distribuie dacă îți place!
  1. Praf in ochi.

    Reply
  2. prefer ca brasovul sa devina capitala .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate