Locuri rezervate pentru pepenii „made in Dăbuleni”, în pieţele din Braşov

Locuri rezervate pentru pepenii „made in Dăbuleni”, în pieţele din Braşov

pepeni-de-dabuleniÎncă de acum două săptămâni Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru ocuparea locurilor special amenajate pentru vânzarea de pepeni. În total, angajaţii Administraţiei Pieţelor au amenajat 30 de astfel de locuri, în pieţele din Astra, Dacia, Tractorul, Star, Bartolomeu şi Noua, majoritatea fiind deja adjudecate. Locuri vacante mai sunt doar în Tractorul, la Star şi în Noua, cea mai mare bătaie fiind pentru cele din pieţele Astra şi Dacia, care de altfel sunt şi cele mai mari din municipiu.

Elemente de identificare pentru producătorii adevăraţi

Printre comercianţi se numără şi producători din Dăbuleni. „Vor fi şi anul acesta comercianţi autohtoni din Dăbuleni. Cel mai probabil aceştia vor avea un element de identificare. De exemplu, anul trecut, aceştia au avut afişată sigla asociaţiei din care făceau parte, «Casa Pepenilor»”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Locurile rămase libere sunt scoase la licitaţie în fiecare zi de la ora 10.00, până ce vor fi ocupate. Primii comercianţi au apărut deja în pieţe, lubeniţele verzi fiind vândute cu 2 lei kilogramul, iar cei galbeni cu 4 lei kilogramul.

Pepenii de Dăbuleni, marcă înregistrată la OSIM

Pentru a combate falsificarea acestui brand, autorităţile din Dăbuleni au înregistrat lubeniţa la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), certificată prin numărul 114041. Astfel, toţi cultivatorii din Dăbuleni au primit un certificat care atestă faptul că ei sunt cultivatorii lubeniţei, pentru ca nimeni altcineva din ţară sau din străinătate să nu vândă pepeni verzi sub titulatura de lubeniţă. Braşovenii care au nelămuriri cu privire la provenienţa pepenilor le pot cere comercianţilor aceste documente.

Alte articole:   CS Colțea 1920 Brașov revine pe teren și intră la baraj pentru promovare în Liga a-3-a
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.