Vara aceasta, vom putea ajunge cu bicicleta, pe pistă, din Astra până în Centru

Vara aceasta, vom putea ajunge cu bicicleta, pe pistă, din Astra până în Centru

pista bicicleta brasovPână la finele acestei veri, cele două mari piste pentru biciclişti amenajate în municipiul Braşov, respectiv Saturn – Făget şi Centrul Civic – Strada Lungă, vor fi interconectate. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că, în prezent, se efectuează un studiu pentru a găsi soluţia optimă, însă, nouă pistă care le va lega pe cele două va fi trasată pe 13 Decembrie, pe traseul Făget – Onix – Ceasu Rău. „Cel mai probabil pista va fi pe unele porţiuni şi pe trotuar, dar şi pe carosabil, fiindcă pe unele porţiuni nu avem cum să marcăm pe şosea, întrucât legea prevede ca o bandă de circulaţie să fie de trei metri. Sper ca până la 1 august să reuşim să o şi amenajăm”, a punctat Popa. Costurile nu sunt foarte mari fiind vorba de aplicare unui nou marcaj rutier sau refacerea celui existent, cum ar fi pe porţiunea dintre Saturn şi Făget, unde, pe unele locuri, pista a „dispărut”, după ce s-au amenajat sensurile giratorii sau alte construcţii private.

Totodată, edilii îşi propun să mai interconecteze aceste piste şi cu alte zone ale oraşului, respectiv cu Drumul Coresi sau cu străzile Aurel Vlaicu sau Griviţei. De anul viitor, edilii îşi propun să amenajeze piste speciale pentru biciclişti pe fiecare stradă principală din oraş.

Alte articole:   Cardul de sănătate nu va fi utilizat până la data de 30 septembrie în asistenţa medicală primară şi în cea ambulatorie de specialitate
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Da, păi e loc suficient pe 13 Decembrie pe trotuar pentru pistă. Eu zic să ia din cei 50-60 de centimetri până la clădiri din parcările de mașini.

    Reply
  2. […] alte știri aflăm că Primăria Brașovului promite să interconecteze până la finalul verii cele două piste de bicicliști deja existente. De asemenea, Sibiul se […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.