blog-logo

Coriști din Canada, în concert la Biserica Neagră

Coriști din Canada, în concert la Biserica Neagră

biserica neagra Corul Internațional din Canada va concerta vineri, 5 iulie, de la ora 18:00, la Biserica Neagră, în cadrul unui proiect muzical româno-canadian. Brașovenii au ocazia de a asculta muzică sacră canadiană sub bagheta dirijorului Michel Brousseau.
Parte a turneului pe care corul îl desfășoară în țara noastră, concertul va aduce în fața publicului lucrarea „Grand Messe” a compozitorului canadian contemporan Gilles Vigneault. Corului Internațional din Canada li se vor alătura soprana Corina Klein, mezzosoprana Gabriela Hazarian, tenorul Mihai Irimia şi basul Dan Popescu, iar organistul Bisericii Negre, Steffen Schlandt, va asigura acompaniamentul la orga Buchholz. Cei prezenți la concert vor avea ocazia de a asculta acordurile misei puternic influențată de muzica indigenilor canadieni.
Concertul de vineri face parte din turneul pe care corul îl desfășoară în România, acesta debutând în 30 iunie la Constanța și va continua cu încă două concerte la Biserica Sf. Bartolomeu Brașov și Catedrala Sf. Iosif din București.
Corul Internațional este alcătuit din coriştii celor patru grupuri muzicale conduse de maestrul candian Michel Brousseau: New World Philharmonic Choir, Les Chanteurs de Sainte-Thérèse, The Ottawa Classical Choir, Tremblant Choir. Aceste coruri își unesc forțele pentru proiecte muzicale de mare amploare și turnee internaționale, interpretând mari lucrări din repertoriul clasic și contemporan.

Biletul de intrare costă 8 lei şi poate fi procurat în săptămâna concertului sau începând cu o jumătate de oră înaintea începerii acestuia.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Fotbaliștii Coronei, deciși să facă totul pentru a se menține pe primul loc

Leave a Reply

Your email address will not be published.