blog-logo

„Măsura laptelui“ la Șirnea

„Măsura laptelui“ la Șirnea

masura lapteluiDupa numeroase activitati practice cu specific pastoral, precum construirea stinelor, intarcatul mieilor si tunsul oilor, urmeaza masurarea laptelui in vederea stabilirii cantitatii de brinza care se cuvine fiecarui proprietar de animale, toamna, la spargerea stinei.

Sărbătoarea  Măsura Laptelui este un eveniment la care veţi „gusta” din lumea pierdută a ciobanului român (mâncare tradiţională, muzică populară, cursuri de dans popular, scene de viaţă cotidiană, jocuri pastorale).

„Masura laptelui” incepe cu mulsul animalelor si masurarea laptelui. Se organizeaza si un spectacol folcloric, cu invitati de seama : ansamblurile ,,Sub Cetina Bradului ” din Fundata,  „Plaiurile Dumbrăviţei”, „Poarta Dorului Bran” , „Doinitorii Runcului” si “Junii Brasovului al Casei de Cultura a Studentilor” si  interpretele  Ionela Bran, Nina Predescu si Irina Zoican.

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Acest eveniment se realizeaza cu sprijinul Consiliului Local si al Primariei comunei Fundata, dar mai ales prin bunavointa satenilor, care pretuiesc adevaratele valori ala satului, vor sa–si pastreze si sa prezinte traditiile si obiceiurile zonei si nu inventeaza tot felul de sarbatori care nu au legatura cu traditia satelor branene.

Program Duminica 30.06.2013

 

  • ora 11                   Adunatul animalelor – Expozitie de produse traditionale       
  • ora 12                  Masuratul Laptelui
  • ora 13                  Program artistic: Ansamblul Sub Cetina Bradului Fundata, Ansamblul Poarta Dorului Bran, Ansamblul Plaiurile Dumbravitei, Ansamblul Doinitorii Runcului, Ansamblul Junii Brasovului ai Casei de Cultura a Studentilor. Recital: Ionela Bran, Nina Predescu, Irina Zoican.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.