blog-logo

Ioan Ghișe critică Guvernul Ponta că restituie proprietățile confiscate de la naziști către FDGR

Ioan Ghișe critică Guvernul Ponta că restituie proprietățile confiscate de la naziști către FDGR

ioan ghiseSenatorul PNL de Brașov Ioan Ghișe a formulat o interpelare la adresa primului ministru Victor Ponta referitoare la restituirea unor proprietăți către FDGR.

La Brașov este vorba, de exemplu, de clădirile Muzeului de Artă și a celui de Etnografie.

Iată textul inteepelării:

FDGR (Forumul democrat al germanilor din România) a fost recunoscut prin Decizia Judecătoriei Sibiu drept persoană juridică ce continuă juridic GEG (Grupul etnic german), organizaţie nazistă care a fost desfiinţată prin Decretul lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, la fel ca toate celelalte organizaţii naziste.

Acest Decret a fost obligaţia României faţă de Aliaţi prin Convenţia Armistiţiu din 1944 concretizată prin semnarea Tratatului de pace de la Paris între România şi Aliaţi la 7 feb. 1947.

Dacă România restitutie acum către FDGR un patrimoniu imobiliar care a aparţinut unei organizaţii naziste, GEG, desfiinţată prin lege în 1945, apare în mod logic întrebarea: „De ce nu s-a pus în recenta întâlnire de la Berlin, între cancelarul german şi premierul român, problema compensării datoriei de cliring din 1945 a Germaniei faţă de România cu averile restituite acum?”.

Potrivit Legii 165 din 2013, confiscarea imobilelor în 1945 de către statul român NU a fost abuzivă şi atunci:
Care sunt CHELTUIELILE statului român pentru CHIRII ÎN IMBOBILELE RESTITUITE, dacă ACUM RESTITUIE proprietăţile imobiliare de miliarde de euro către FOŞTII PROPRIETARI, însă România nu îşi recuperează datoria confirmată a Germaniei faţă de România, creanţe estimate la nivelul a 16-18 miliarde de euro, în valută actualizată?
În ce anume concret constă câştigul României?

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   I-a dat mașina soțului să se plimbe, deși nu avea permis de conducere
 1. Pai daca e sa luam adevarul istoric, tari ca Germania, Romania, Ungaria, Slovacia, Croatia, Italia etc. au fost fasciste in perioada raboiului. Ele n-au fost interzise si nu s-au trezit nici averile confiscate.
  Ghise asta a luat-o razna de o vreme, cred ca nici nevasta-sa nu-l mai recunoaste…

  Reply
 2. Vorbim de Conventia de Armistitiu care a fost impusa Romaniei de Aliati. Dl Ghise a spus un adevar. Dezinformarea dun partea FDGR se pare ca contnua. Mai bine ar admite o realitate. Nici Ungaria, nici Cehia si nici Slovacia nu aucrestituit averea geuparilor fasciste.

  Reply
 3. ghise securisul nu are nimic in comun cu ceia ce el spune,Gabriela ai mare dreptate, cineva ia facut fituica iar el ca un securist a executat.Ioane decit un securist comunist asa cum este ghise sincer mai bine o basista, UE apreciaza mai mult basismul decit securismul si comunismul.

  Reply
 4. CRED CA E SINGURU INTREG LA MINTE DIN GUVERN

  Reply
 5. ??????????????????????????????????????///////

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate