blog-logo

Realizatoarea emisiunii TV BV-01-ADE lansează colecția de modă “Suleyman Magnificul!”

Realizatoarea emisiunii TV BV-01-ADE lansează colecția de modă “Suleyman Magnificul!”

Colectie-SuleymanJurnalista (emisiunea BV-01-ADE, de pe Nova TV) si creatoarea de moda Adela Diaconu si-a tinut promisiunea fata de admiratoarele serialului “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” . Dupa saptamani in care s-a documentat, a ales materiale si a croit, Adela este gata sa isi lanseze colectia inspirata de moda din vremea sultanului interpretat cu atata daruire de fermecatorul Halit Ergenç.
Admiratoare infocata a Turciei, dar si a serialului care a intrat in casele romanilor in fiecare luni si marti, Adela Diaconu promitea in urma cu cateva luni ca va lansa o colectie inspirata de moda din vremea lui “Suleyman Magnificul”. Desi sarcina pe care si-a asumat-o nu a fost tocmai usoara, Adela nu s-a dat batuta, iar acum se afla la doar un pas de marea lansare.

Colectie Suleyman 4 356x500 Creatoarea Adela Diaconu il lanseaza in moda pe “Suleyman Magnificul!”

Rochiile din colectia Adelei sunt realizate din matase ori brocart. foto: Tibor Kisgyorgy

Alte articole:   Accident cu 3 victime pe drumul spre Poiana Brașov

“Cum tot mai multe femei sunt indragostite de rochiile personajelor din serialul «Suleyman Magnificul», prietenele mi-au sugerat sa fac o colectie dedicata sultanei Hurrem. In vacanta petrecuta la Istanbul, de ziua mea de nastere, am studiat foarte atent stilul vestimentar al femeii in Turcia, dar si evolutia modei de-a lungul timpului in Imperiul Otoman. In plus, am aflat ca, in Istanbul, de exemplu, femeile au inceput sa caute de zor sau sa le ceara croitorilor rochii precum cele din film”, a povestit Adela, care, inainte de a lua foarfeca in mana si a croi, a fost nevoita sa se puna cu burta pe carte si sa studieze ce purtau doamnele pe vremea sultanului Suleyman.

Alte articole:   Au reînceput lucrările la „Drumul pe sub munte”

Din lectura in lectura a aflat Adela ca epoca Magnificului a exercitat o fascinatie cu totul aparte asupra unei pleiade de designeri care s-au simtit datori sa ii aduca sultanului un omagiu prin minunate colectii vestimentare. “Perioada istorica 1500 – 1600 este foarte ofertanta din punct de vedere stilistic, iar tema a fost preluata de-a lungul vremii de catre mari designeri precum Paul Poiret, Ralph Lauren sau Ungaro. Toate rochiile care compun colectia sunt inspirate de curtea lui Suleyman Magnificul, dar sunt intr-o nota contemporana si, ca atare, purtabile in zilele noastre. Temele de inspiratie care stau la baza noii colectii sunt palatele si cladirile impunatoare de pe malul Bosforului, bogat decorate cu motive musulmane, aromele gastronomiei turcesti si, mai ales, atmosfera de poveste desprinsa din istorisirile Seherezadei, pe care o resimti pe fiecare straduta a vechiului Istanbul”, a mai povestit designerul Adela Diaconu despre colectia atat de draga sufletului ei celor de la Kanal D.

Alte articole:   Educație digitală pentru 200 de femei vulnerabile din Gârcini prin proiectul „Centru Digital pentru Femei”

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate