blog-logo

Se adună fonduri pentru „HOSmaşină“

Se adună fonduri pentru „HOSmaşină“

hospice casa sperantei

Sub sloganul „TU conduci HOSPICE-ul acolo unde e nevoie de el!“, HOSPICE Casa Speranţei dă startul campaniei „Bani pentru HOSmaşină“. 

Prin donaţii individuale, ne propunem să strângem suma necesară cumpărării unui autoturism cu care echipele medicale să poată ajunge la pacienţii care au nevoie de HOSPICE. Este vorba despre copiii şi adulţii care trebuie să înfrunte provocarea unei curse nedrepte, cu o boală incurabilă.

În acest moment, HOSPICE asigură numai în judeţul Braşov îngrijiri gratuite la domiciliu, în mod curent, pentru 150 de adulţi şi 120 de copii bolnavi de cancer sau de alte maladii limitatoare de viaţă. Atunci când controlul durerii şi al celorlalte simptome supărătoare este dificil, echipele medicale de la HOSPICE sunt nevoite să efectueze chiar şi două vizite în aceeaşi zi către acelaşi pacient.

Alte articole:   Pătrașcu: „Bugetarea proiectelor propuse de către PSD, o victorie în primul rând pentru brașoveni”

Serviciul de îngrijire la domiciliu pe raza judeţului se face cu ajutorul a 25 de autoturisme, pe care HOSPICE le-a achiziţionat sau le-a primit ca donaţie de-a lungul timpului. Jumătate dintre acestea sunt mai vechi de zece ani şi sunt extrem de uzate din cauza condiţiilor dificile de drum parcurs.

Pentru a îşi duce mai departe misiunea şi pentru ca echipele medicale să poată ajunge la cât mai mulţi pacienţi, HOSPICE trebuie să îşi întinerească parcul auto. HOSmaşina este doar începutul demersului iniţiat de fundaţie, iar pentru achiziţionarea acesteia este nevoie de sprijinul a cât mai mulţi donatori.

Cu proiectul „Bani pentru HOSmaşină“, HOSPICE Casa Speranţei s-a înscris şi la „Campionatul de Bine“, o competiţie iniţiată de BCR, care se adresează ONG-urilor din întreaga ţară. Cei care doresc să susţină HOSPICE în acest concurs, pot dona online pe: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Bani-pentru-HOSmasina

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.