blog-logo

Statistic, jandarmii și pompierii din Brașov au muncit mai mult

Statistic, jandarmii și pompierii din Brașov au muncit mai mult

patrula jandarmiVolumul total al activităţilor desfăşurate de structurile de ordine şi siguranţă publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov a crescut în primele şase luni ale acestui an cu 9,45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat astăzi generalul de brigadă Eugen Pop, şeful IJJ, în şedinţa Colegiului Prefectural unde au fost analizate IJJ şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Ţara Bârsei’ Braşov.
Jandarmii braşoveni au participat, în primele şase luni, la 4.530 de misiuni faţă de 4.135 în aceeaşi perioadă a anului trecut din care, 3.145 de misiuni pe linia menţinerii ordinii publice.
O creştere în perioada de referinţă a anului 2013 o înregistrează numărul de misiuni îndeplinite pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive, în strânsă legătură cu situaţia operativă generată de desfăşurarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), în a doua parte a lunii februarie, la care au participat 1.500 de sportivi din 45 de ţări.
În perioada analizată au fost executate 204 acţiuni de intervenţie din care, 192 au fost solicitate prin SNUAU 112 şi prin alte solicitări telefonice, trei intervenţii de salvare sau evacuare şi nouă intervenţii pentru aplanarea unor conflicte.
Această activitate a cunoscut o creştere cu 32,47% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, când jandarmii au intervenit în cazul a 154 de situaţii.
De asemenea, în perioada analizată, în cadrul misiunilor specifice, jandarmii au constatat independent 46 de infracţiuni flagrante, concretizate în 33 de dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale, s-a mai arătat în materialul prezentat.
Şi serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Braşov au intervenit în 2.461 de situaţii de urgenţă, atingând o medie zilnică de 14 intervenţii, a precizat, la rândul său, prim-adjunctul şefului ISU Braşov, colonelul Gabriel Motrună.
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare, Descarcerare (SMURD) a intervenit, în primele şase luni, în 2.061 de cazuri, asistând 2.288 de persoane, iar gărzile de intervenţie ale subunităţilor inspectoratului împreună cu serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă care funcţionează la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, respectiv la nivelul operatorilor economici importanţi din judeţ au intervenit la 400 de situaţii de urgenţă.
Începând cu 28 martie 2013, la nivelul judeţului Braşov a fost operaţionalizat dispeceratul comun al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Ţara Bârsei’ şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dispecerat integrat ce se află la sediul ISU Braşov şi care preia apelurile de urgenţă 112 din competenţa celor două instituţii.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Turneu bun, în debutul sezonului, pentru echipa de baschet U14 a ACS Transilvania

Leave a Reply

Your email address will not be published.