blog-logo

Parteneriat pentru voluntariatul elevilor, studenților și profesorilor

Parteneriat pentru voluntariatul elevilor, studenților și profesorilor

Remus Pricopie - John MayMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi John May, directorul executiv al Fundaţiei Duke of Edinburgh’s International Award (cu sediul în Braşov, str. 13 Decembrie, nr. 94), au semnat, marţi, 25 iunie, un Protocol-cadru de parteneriat.

Obiectivul protocolului îl reprezintă promovarea Programului Award, prin care Fundaţia propune o abordare non-competitivă şi activităţi de voluntariat, care să contribuie în mod concret la dezvoltarea personală a elevilor şi studenţilor şi la implicarea acestora în problemele comunităţii.

Programul este destinat elevilor şi studenţilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani. Programul se adresează, deopotrivă, şi profesorilor, care vor putea să-şi dezvolte abilităţile educaţionale non-formale. La finalul Programului, cadrele didactice vor primi certificate Award.

Alte articole:   Despre noi, femeile, în pandemie

Obiectivele protocolului:

Obiectivele protocolului cadru de parteneriat în vederea atingerii scopului, Părţile îşi propun următoarele obiective:

  • informarea unităţilor şi instituţiilor de învăţământ de pe teritoriul României cu privire la activităţile şi programele desfăşurate de Fundaţia Duke of Edinburgh’s International Award;
  • abilitarea unităţilor şi instituţiilor de învăţământ din România pentru a furniza Programul Award tinerilor cu vârste cuprinse între 14 – 24 ani, în cazul în care acestea îşi manifestă interesul. Descrierea programului Award se regăseşte în anexa la prezentul protocol.
  • crearea unei reţele naţionale, la nivelul inspectoratelor şcolare, care să permită accesul cadrelor didactice la formarea şi certificarea ca lideri şi evaluatori în cadrul Programului Award;
  • implicarea profesorilor certificaţi Award în supravegherea activităţilor programului, pentru a lărgi raza de acţiune a acestuia, în beneficiul cât mai multor tineri.

La nivel mondial, Programul Award a reuşit să implice, până în prezent, peste 8 milioane de tineri. Anual, sunt integraţi în acest program 850.000 de tineri.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate