blog-logo

Mihai Covaliu speră la medalii la Budapesta și vrea un centru olimpic la Brașov

Mihai Covaliu speră la medalii la Budapesta și vrea un centru olimpic la Brașov

mihai covaliuPreşedintele Federaţiei Române de Scrimă, brașoveanul Mihai Covaliu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că la Mondialele de la Budapesta va fi mai greu decât la Europenele de la Zagreb, unde sportivii români au cucerit două medalii de aur şi una de argint.

”La Mondialele de la Budapesta va fi mult mai greu ca la Europene. Însă, pentru noi cel mai greu e să obţinem prima medalie. Ar fi foarte bine dacă sportivii s-ar lua unul după altul să încerce să câştige medalii. Va fi un Mondial foarte puternic la Budapesta, numărul sportivilor este în creştere şi apar şi ţări noi care vor să cucerească medalii”, a spus Covaliu.

Fostul campion olimpic la sabie a precizat că ”obiectivul nostru este să ne întoarcem cu o medalie de la Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice. Scrima e un sport dur, în trei minute poţi pierde munca de o viaţă întreagă”.

Alte articole:   Cantina socială din Brașov, un subiect umflat artificial, pe care politicienii și-au încordat mușchii

Mihai Covaliu a subliniat că doar Ana Maria Brânză a mai participat la o competiţie de asemenea anvergură ca Europenele din Croaţia, restul componentelor echipei de spadă fiind debutante. Şi la sabie, toţi băieţii au fost debutanţi, în afara lui Tiberiu Dolniceanu, care s-a accidentat în semifinale şi nu a putut să-şi ajute colegii în finala mică.

”La lotul naţional ne creştem unii pe alţii şi fiecare învaţă de la cel mai mare să devină profesionist. Ana şi Tibi sunt două caractere puternice, au ales să continue după JO 2012 şi asta dă măsura tăriei şi caracterului lor. Nu au pus materialul pe primul loc, vor să câştige, să fie pe locul 1”, a indicat Covaliu.

Alte articole:   Zărnești: După ce au băut bine, o femeie și-a înjunghiat iubitul

Mihai Covaliu, care este şi antrenorul lotului masculin de sabie, a menţionat faptul că obiectivul federaţiei este să dezvolte şi celelalte arme, primul pas fiind cu sabia feminină. ”Vrem ca în 2016 să deschidem un centru olimpic la Braşov, unde se fac deocamdată paşi timizi de reînnodare a tradiţiei. Trebuie să ne concentrăm şi asupra obiectivelor de performanţă, pentru că nu suntem credibili fără performanţă la vârf. Îi încurajăm pe cei care au cluburi particulare, pentru o lărgire a ariei de selecţie”, a explicat Covaliu.

”Sunt multe lucruri de făcut, le vom face pe rând şi în momentul în care vom avea un sprijin mai mare vom reuşi să dezvoltăm proiecte şi să atragem o ediţie de Campionat European sau Mondial în România. Lumea începe să cunoască scrima ca un sport care aduce medalii, care ajută la dezvoltare din punct de vedere mental”, a conchis Mihai Covaliu.

Alte articole:   Lidl România modifică orarul de funcţionare al magazinelor pentru a face economie de curent

La Europenele de la Zagreb, România a cucerit două medalii de aur, ambele la individual, prin Ana Maria Brânză (spadă) şi Tiberiu Dolniceanu (sabie), precum şi una de argint, prin echipa de feminină de spadă (Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea, Amalia Tătăran). Echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Mădălin Bucur) a pierdut finala mică, pentru medaliile de bronz.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate