Noi fonduri europene pentru fermieri

Noi fonduri europene pentru fermieri

nicoleta buta50 de milioane de euro sunt disponibile incepand cu 25 iunie 2013, pentru modernizarea exploatatiilor agricole, in cadrul celei de-a 11-a sesiuni de depunere de proiecte pe Masura 121 din fondurile europene alocate agriculturii romanesti, prin APDRP.

In perioada 25 iunie-31 iulie 2013 fermierii din judetul Brasov, persoane fizice sau juridice, pot depune proiecte pentru a-si finanta investitiile de care au nevoie fie pentru sectorul vegetal, fie pentru zootehnie. Sunt eligibili acei solicitanti care practica in special activitati agricole si detin exploatatii cuprinse intre 2 si 50 UDE, inscrise in Registrul Unic de Identificare APIA.

Aceasta sesiune de proiecte pe masura 121: “Modernizarea exploatatilor agricole” ofera sanse suplimentare micilor ferme de familie, incurajandu-le sa investeasca, sa iasa pe piata cu produsele lor si implicit sa-si creasca veniturile. Astfel  beneficiarii care au accesat masura 141 din PNDR, respectiv “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta au o alocare  speciala, de 10 din totalul celor 50 de milioane de euro disponibili, acest tip de exploatatii (intre 2 si 8 UDE) beneficiind si de un punctaj suplimentar la scorarea proiectelor.

Pentru a fi selectat , proiectul depus pe masura 121 PNDR trebuie sa demonstreze cresterea competitivitatii, sa fie viabil din punct de vedere economic, sa imbunatateasca performanta exploatatiei si sa fie in acord cu potentialul zonei din care provine. Doritorii isi pot autoevalua proiectele accesand pagina de internet a agentiei: www.apdrp.ro . Valoarea minima a unui proiect trebuie sa fie de 5000 de euro, cea maxima de 125.000 de Euro,iar  procentul  sumelor nerambursabile este cuprins intre 40 si 70%.

Alte articole:   Ceremonialul Gărzii din Cetatea Făgăraș, reluat în acest weekend

Investitiile care pot fi finantate sunt: achizitionarea de utilaje agricole noi, construirea/modernizarea infrastructurii rutiere de acces in cadrul exploatatiei agricole, construirea si modernizarea fermelor zootehnice, achizitionarea de instalatii si echipamente pentru respectarea standardelor, construirea si modernizarea serelor, infiintarea plantatiilor de arbusti, pomi fructiferi, capsunarii, etc.

In judetul Brasov au fost contractate intre 2008 si 2013 circa 60 de proiecte in valoare de aproximativ 76 de milioane de EURO si alte 16 vor semna contracte in perioada urmatoare. Astfel se vor finanta investitii de inca 12 milioane de Euro pentru modernizarea de ferme zootehnice, infiintarea de plantatii de afini, pentru cipercarii, sere si capsunarii.

„Speram ca aceasta sesiune sa fie atractiva pentru agricultori, mai ales in conditiile in care in judetul Brasov in lunile aprilie si mai a fost o campanie de informare, intitulata” CARAVANA PNDR”, derulata de catre APDRP in colaborare cu APIA si o a doua etapa a acestei campanii se va suprapune cu sesiunea de depunere de proiecte pe masura 121“, a declarat Nicoleta Buta, director OJPDRP Brasov.

Persoanele interesate  de depunerea de proiecte in cadrul acestei masuri se pot informa atat de pe pagina de internet a APDRP, cat si la sediul OJPDRP Brasov, Calea Bucuresti nr 10 D, tel: 0268/416140. Proiectele se depun de luni pana vineri intre orele 9 si 14.

Alte articole:   Un nou cod portocaliu de precipitaţii, la Braşov!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.