blog-logo

Campanie de promovare a medierii la Brașov

Campanie de promovare a medierii la Brașov

mediere mediatoriConsiliul de Mediere desfăşoară, în data de 26 iunie 2013, o amplă acţiune de promovare a medierii prin distribuirea de pliante informative în municipiile – reşedinţă de judeţ, centrate pe rolul medierii şi pe aducerea la cunoştinţa publică a intrării în vigoare la data de 1.08.2013 a textului legal.

„Începând cu data de 1 august 2013, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 4/2013, cererile de chemare în judecată nu vor mai fi admise decât după efectuarea procedurii de mediere. Cei care vor recurge la un proces în instaţtele de judecată sunt obligaţi să parcurgă etapa de mediere, în caz contrar cererea lor de chemare în judecată va fi respinsă”.

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

După cum se ştie, medierea este un mod de soluţionare a conflictelor, neînţelegerilor şi disputelor cu ajutorul unei personane specializate, autorizată ca mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor.

Desfăşurat sub coordonarea Consiliului de mediere, în municipiul Braşov se va desfăşura o acţiune de promovare a medierii în următoarele zone: Piața Sfatului, zona Modarom, zona Livada Poştei, zona Orizont 3000, zona Gară Braşov, între orele 16.00-18.00, prin distribuire pliante şi a răspunde eventualelor întrebări cu privire la mediere, a precizat pentru newsbv.ro coordonatorul zonal al proiectului de la Braşov, mediator Eugen Târnovan.

La această acţiune participă toate asociaţiile de mediatori din municipiului Braşov si judet, distribuirea pliantelor fiind asigurată de toti mediatorii autorizaţi, membri ai acestor organizaţii.

Alte articole:   Zeci de șoferi amendați pe Transfăgărășan pentru blocarea traficului 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.