blog-logo

Diniță îl somează pe Nicolăescu să lămurească decontarea adeverințelor pentru elevi

Diniță îl somează pe Nicolăescu să lămurească decontarea adeverințelor pentru elevi

ion dinitaDeputatul Partidului Conservator Ion Diniţă l-a interpelat pe ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu pe tema decontării   adeverinţelor necesare elevilor pentru a participa la orele de sport.

În mai multe judeţe ale ţării s-a semnalat un fenomen îngrijorător, respectiv că medicii de familie au cerut bani pentru eliberarea adeverinţelor necesare elevilor la orele de sport, acte gratuite conform legislaţiei.

Unii medici de familie din judeţ solicită bani pentru eliberarea adeverinţelor medicale obligatorii pentru ca elevii să participe la orele de sport (tarife cuprinse între 15 şi 20 lei pentru eliberarea adeverinţei care să ateste că elevul este apt pentru sport).

Deşi în România examenele medicale pentru copii sunt gratuite, aceste servicii se pare că nu sunt decontate de către Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS).  Având în vedere ambiguitatea legislaţiei, deputatul Ion Diniță a cerut să primească răspuns în scris.

Alte articole:   29.11.2020 - 5.554 cazuri noi de infectare cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, dintre care 364 la Brașov

„Adeverinţele care certifică aptitudinea elevilor pentru a face sport în şcoală sunt sau nu decontate de CAS? Ar fi necesar ca elevii români să beneficieze de un control medical anual gratuit, inclusiv cel pentru participarea la orele de sport? Câte cazuri de acest gen au fost sesizate şi instrumentate în ultimul an, atât la nivel naţional, cât şi în Braşov, şi ce riscă medicii care au cerut bani deşi nu ar fi trebuit?“, întreabă Diniță în textul trimis ministrului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.