blog-logo

Percheziții în mai multe județe pentru anihiliarea unui grup de infractori

Percheziții în mai multe județe pentru anihiliarea unui grup de infractori
Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au efectuat, la data de 17 iunie 2013, un număr de 40 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Neamţ, Vrancea, Botoşani, Suceava şi Braşov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din cetăţeni moldoveni şi români, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile din tutun.
Membrii grupării sunt acuzați că au introdus pe teritoriul României, prin diferite puncte de frontieră, cantităţi însemnate de ţigarete, provenind din Republica Moldova şi Ucraina, în scopul comercializării acestora pe raza judeţului Bacău.
Activitatea infracţională a fost sprijinită de către învinuitul H.C.B., 25 de ani, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Bacău.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost identificate şi ridicate peste 10 000 pachete de ţigări de diferite mărci, mijloace de probă şi sume de bani în lei şi valută. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100 000 lei.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de 7 inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Este imperativ un Pact Național pe Sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published.