blog-logo

Doliu în literatura brașoveană. S-a stins scriitorul Alexandru Mușina

Doliu în literatura brașoveană. S-a stins scriitorul Alexandru Mușina

alexandru musinaA plecat în lumea celor drepți unul dintre cei mai apreciați scriitori români de la această oră – scriitorul Alexandru Mușina, profesor doctor la Facultatea de Litere din Brașov.

„Un om care a făcut enorm pentru literatura română – prin extraordinarele sale volume și prin scriitorii pe care i-a format.  Cel care ne-a iubit a murit înainte de vreme“, spune Cezar Paul Bădescu, șeful departamentului de Cultură al cotidianului Adevărul.

A absolvit Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov în 1973, și Facultatea de Limbă și Literatură Română a Universității din București în 1978. A lucrat ca profesor de literatură la liceu, iar între 1984 și 1987 a cultivat flori.

Alte articole:   Liber la vaccinarea cu AstraZeneca! Doritorii se pot prezenta direct la centrele de vaccinare

Este de asemenea doctor în litere la Facultatea de Litere a Universității din București (din 1996) și profesor de Creative Writing, folclor, literatură comparată la Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov. Este patron al Editurii Aula din Brașov. Debutează în volumul colectiv de poezii Cinci, la Editura Litera, în 1982, iar individual cu Strada Castelului 104, la Editura Cartea Românească, în 1984. A fost membru la Cenaclului de Luni.

A publicat mai multe volume de poezii şi eseuri, cărţi pentru copii, a colaborat neîntrerupt la reviste literare, a susţinut conferinţe despre poezia contemporană, a obţinut numeroase premii, iar anul trecut şi-a lansat romanul comic ”Nepotul lui Dracula”.

Distribuie dacă îți place!
 1. Dumnezeu sa-l odihnesca in pace! A fost un om deosebit, un profesor adevarat de la care am avut foarte multe de invatat

  Reply
 2. Dumnezeu sa-l odihneasca.Un om talentat si placut.Condoleante familiei.

  Reply
 3. Priveghiul va avea loc joi (20.06.2013) ora 19:00 la Biserica Sfanta Treime (Pe Tocile), iar inmormantarea vineri (21.06.2013) ora 15:00 la aceeasi biserica.

  Reply
 4. A murit inainte de vreme Alexandru Musina, un om fin, un interlocutor agreabil, de un rar bun simt, devotat profesiei care la el se substituia artei literare.Dumnezeu, se zice , ii ia la sine mai repede pe cei buni.
  Compasiune familiei indurerate, regrete pentru pierdere.

  Reply
 5. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

  Reply
 6. in ultimul timp spau stins mari oameni de cultura ai Brasovului
  Al Musina, a fost si ramane unul dintre cei mai apreciati scriitori romani contemporani.un om de Omenie si un profesionist.Prea repede s-a stins, mai avea multe de spus literaturii romane si universale
  Domnul sa il ierte!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate