blog-logo

FOTOGALERII Ceremonii de Ziua Eroilor în județul Brașov

FOTOGALERII Ceremonii de Ziua Eroilor în județul Brașov

depunere coroane cimtirul sprenghiAstăzi creşin-ortodocşii sărbătoresc Înălţarea Domnului sau Ispasul, cum mai este numită în popor. Sărbătorea reprezintă ultimul eveniment din viaţa pământească a lui Iisus Hristos, ziua fiind totodată sărbătoarea Eroilor.

Potrivit „Faptelor Apostolilor”, Mântuitorul Iisus Hristos, după Înviere, s-a arătat ucenicilor, timp de 40 de zile, după care, în prezenţa lor, s-a înălţat la cer. În acel moment, Hristos şi-a profeţit revenirea.

La Brașov, Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov-Decembrie 1989” invită toţi brașovenii, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 Braşov, unde se va desfăşura un Ceremonial religios, depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori în cinstea Eroilor Martiri căzuţi în Revoluţia Română din Decembrie 1989.

La ora 12.00, în toate şcolile din Braşov se va ţine un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit pentru libertate, independenţă şi dreptate. „Acest moment de reculegere este o premieră pentru judeţul nostru”, a anunțat prefectul Mihai  Mohaci.

Alte articole:   Locuitorii din Bran au la dispoziție o aplicaţie prin care pot interacţiona cu Primăria

De asemenea, Prefectura, în colaborare cu Garnizoana Brașov, vă invită, de la ora 13.00, la Cimitirul Șprenghi din Brașov, la ceremonialul militar și religios prilejuit de aniversarea Zilei Eroilor.

Iată cum a fost la depunrea de coroane (CLICK pe poze pentru a se mări!)

Brașov (Foto – Ciprian Bangalău, Alin Pînzaru)

Codlea (Coto – Corina Nica)

Săcele (Text-foto Paul Szasz Sebes)

Ceremonia  dedicata  Zilei  Eroilor a inceput la ora 12 cu depunerea de coroane.  Apoi s-a tinut o slujba in memoria celor cazuti pe campul de lupta. A urmat discursuri tinute de primarul Radu Nistor Florea, si de catre profesorul de istorie Gheorghe Munteanu, directorul Liceului „George Moroianu“. Fiecare elev al acestei scoli a avut la el cate un stegulet.  Ceremonia s-a incheiat cu defilarea Armatei si a fanfarei.

Alte articole:   22.01.2021 148 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov. Sunt pozitive 1.540 de persoane

 Cincu (Foto – bzf.ro)

Făgăraș (Foto – bunaziuafagaras.info)

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate