blog-logo

Sfaturi pentru absolvenții 2013 care vor șomaj!

Sfaturi pentru absolvenții 2013 care vor șomaj!

ajofm brasovAgentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov informează absolventii de învătamant din judetul Brasov – promotia 2013 despre faptul ca trebuie sa se inregistreze in termen de 60 de zile de la absolvire la agentia de ocupare a fortei de munca, din raza careia isi au domiciliul sau la un furnizor autorizat pentru a fi luati in evidenta ca persoana in cautarea unui loc de munca.

În acest sens este foarte important de ştiut, pentru absolvenţii promoţiei 2013, faptul că pentru a putea beneficia de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare au obligaţia de a se înregistra în evidenţa AJOFM Braşov ca persoane în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire.

Alte articole:   Maraton de vaccinare la Spitalul Militar „Regina Maria” Brașov, de Ziua Armatei Române

Acest termen se calculează începând cu data de 01 a lunii următoare celei înscrise pe actul de absolvire, iar nerespectarea acestuia atrage după sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Dreptul la indemnizaţie se deschide după expirarea celor 60 de zile, pentru persoanele înregistrate, în urma unei cereri şi a actualizării actelor depuse la dosar.

Înregistrarea absolvenţilor ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizeaza la sediul AJOFM Braşov din str. Lungă nr.1A, camera 14, şi la toate punctele de lucru ale AJOFM Braşov din localităţile Făgăraş, Codlea, Rupea, Râşnov, Zărneşti şi Săcele dosarul conţinând următoarele acte:

  • – BI (copie şi original);
  • – Act de studii sau adeverinţă (copie şi original);
  • – Adeverinţă medicală – cu specificaţia “Apt pentru muncă” sau cu eventuale restricţii medicale;
  • – Dosar plic.

Sunt asimilate şomerilor şi persoanele care au absolvit o formă de învăţământ şi îndeplinesc următoarele condiţii:

  • sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minim 16 ani, care într-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale,
  • sunt absolvenţi ai şcolilor speciale pentru persoane cu handicap în vârstă de minim 16 ani, care nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.