blog-logo

Parașutism: Steliana Popa a câștigat titlul competiţiei Red Bull Ordinul Smaranda.

Parașutism: Steliana Popa a câștigat titlul competiţiei Red Bull Ordinul Smaranda.

steliana-popaÎn acest week-end, cele mai bune paraşutiste din România, dar şi din Austria şi Bulgaria, s-au întrecut în cadrul unei competiţii de paraşutism care a avut loc în parcul Izvor din Capitală.

Fiecare dintre cele 8 concurente a efectuat cate 3 salturi, ca la final punctajul fiecarei sarituri sa fie insumat.

Cu un punctaj de 5 cm, Steliana Popa, a castigat titlul competiţiei Red Bull Ordinul Smaranda. Castigatoarea este membra a Lotului National de Parasutism si actuala campioana nationala, apartine Aeroclubului Brasov si are deja la activ peste 1.800 de salturi, in cei 10 ani de cand practica parasutismul. Steliana Popa a mai castigat si prima editie a competiei Red Bull Ordinul Smaranda.

Alte articole:   ME solicită ca orele remediale să fie făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea

Locul doi a fost ocupat de Andreea Padurean, cu un punctaj de 6 cm. Bucuresteanca este membra a Lotului National de Parasutism si are 1000 de salturi la activ si practica parasutismul de 6 ani.

Locul trei i-a revenit Gabrielei Balascau, cu un punctaj de 7 cm. Gabriela este si ea membra a Lotului National de Parasutism.

Pe langa spectacolul concursului, cei prezenti au avut parte si de alte surprize oferite de Aeroclubul Romaniei – demonstratie de aterizare la punct fix a Campionul Mondial la Parasutism Juniori – Alexandru Nicolau, atlet Red Bull, prezenta echipei nationale de suprapuneri (Lucru Relativ pe Cupola), dar si o demonstratie de parasutism viteza a antrenorilor Aeroclubului Romaniei.

Alte articole:   Aproape 40% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, în Brașov, București și alte trei județe

Red Bull Ordinul Smaranda este o competitie de parasutism – aterizare la punct fix, dedicata primei femei parasutist din Romania, Smaranda Braescu.

Aceasta disciplina a parasutismului, de aterizare la punct fix, presupune lansarea parasutistelor de la o inaltime de aproximativ 2.000 metri, aterizarea trebuind sa fie facura pe un cerc cu diametrul de 2 cm. Competiţia a marcat aniversarea a 116 ani de la nasterea Smarandei Braescu (21 Mai 1897), figura proeminenta a aeronauticii mondiale, prima femeie parasutist a Romaniei, multipla recordmena nationala si mondiala.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate