Parc dendrologic și grădină botanică la Brașov!?

Parc dendrologic și grădină botanică la Brașov!?

parc dendrologicO inițiativă care poate aduce un plus de valoare Brașovului vine din partea consilierului județean Ionel Fliundra, pre;eintele Comisiei pentru turism și servicii, protecția mediului, probleme ecologice și silvicultură a Consiliului Județean Brașov.

În contextul în care Brașovul nu mai are o grădină dendrologică, Fliundra propune amenajarea unei la Sânpetru, în zona ariei protejate a Dealului Lempeș.

Ionel Fliundra„La următoarea ședință de plen voi cere abilitarea comisiei de mediu să realizeze un parteneriat între Consiliul Județean, Consiliul Local și Primăria Sânpetru, Facultatea de Silvicultură, Agenția Metropolitană, Romsilva și Agenția pentru Protecția Mediului și Aria protejată pentru amenajarea unui parc dendrologic și înființarea unei grădini botanice. Facultatea de Silvicultură va avea un rol major, aici existând o făzănărie unde studenții fac practică. Cu ajutorul lor și al celorlalți parteneri se va putea ușor amenaja, pentru început, un parc dendrologic“, a declarat Ionel Fliundra pentru newsbv.ro.

Alte articole:   Încă două persoane infectate cu coronavirus la Primăria Sânpetru. Viceprimarul, una dintre ele

El spune că materialul dendrologic poate fi obținut atât cu ajutorul Romsilva, cât și cu ajutorul administrațiilor locale cu care municipiul Brașov și Consiliul Județean sunt înfrățite. Mai mult, copiii vor putea desfășura lecții în natură, Fliundra dorind să fie amenajată și o gospodărie țărănească, unde copiii să vadă „pe viu“ cum arată păsările și animalele domestice.

„În privința construirii unei grădini botanice, vom face demersuri pentru a obține finanțarea necesară fie de la Fondul de Mediu, fie fonduri europene. Tot Dumneavoastră, presa, ați relatat că anii trecuți s-au dat bani de la Guvern pentru amnajarea de zone verzi în diverse comune. Cred că nu se pune problema de a aduce foarte multe argumente în ceea ce privește oportunitatea realizării unui asemenea obiectiv la Brașov“, a mai precizat Fliundra.

Alte articole:   Constructorul lotului Râșnov - Cristian, în topul drumarilor harnici în iulie
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate