blog-logo

EXCLUSIV Consiliul de Administrație de la RAT, numit ilegal prin dispoziție de primar

EXCLUSIV Consiliul de Administrație de la RAT, numit ilegal prin dispoziție de primar

george scripcaruPrimarul George Scripcaru spune că, din punctul lui de vedere, Primăria Brașov și-a făcut datoria față de RAT Brașov, în sensul că le-a plătit subvenția datorată. Însă, nu spune nimic despre modul în care a numit și a menținut managementul de la regia de transport publică.

Astfel, la RAT Brasov, Consiliul de Administrație trebuia numit  conform OUG 109/2011. Acest lucru s-a întâmplat in luna iulie 2012, dar în contradictie cu prevederile legale, prin dispoziție de primar, desi trebuia numit de catre Autoritatea Publica Tutelara, care este Consiliul Local.

Iată prevederile OUG 109/2011:

 • art.2, pct.3. – autoritate publică tutelară – instituţia care: a)coordonează, are în subordine sau sub autoritate una sau mai multe întreprinderi publice prevăzute la pct. 2 lit. a); b) exercită, în numele statului/unităţii administrativ-teritoriale, calitatea de acţionar la întreprinderile publice prevăzute la pct. 2 lit. b); c)coordonează exercitarea de către una sau mai multe întreprinderi publice prevăzute la pct. 2 lit. a) şi/sau lit. b) a calităţii de acţionar sau asociat la o societate comercială controlată;
 • art. 3 Autoritatea publică tutelară are următoarele competenţe: 1. la regiile autonome: a)să numească şi să revoce membrii consiliului de administraţie; b)să aprobe planul de administrare elaborat de consiliul de administraţie; c) să evalueze periodic activitatea consiliului de administraţie.
Alte articole:   VIDEO Brașovean de 32 de ani mort în Munții Bucegi

Cu alte cuvinte, domnul primar Scripcaru trebuie să-și asume că el răspunde de ceea ce se întâmplă acolo, pentru că și-a numit oamenii de încredere în fruntea RAT Brașov. Nu să o dea la întors, că el nu are nicio răspundere. (Deși  este o practică a edilului, care atunci când iese un scandal, face pe mortul în păpușoi, la fel ca atucni când a fost întrebat dacă îl cunoaște pe fostul șef al OPC Brașov, Ionel Spătaru, și a spus că doar a auzit de el, deși îi era consilier la Primărie și era prim vicepreședinte la PDL Brașov…).

Mai mult, trebuie spus și cât și-au dat interesul administratorii de la RAT Brașov să aducă regia pe linia de plutire. Planul de administrare a fost prezentat spre aprobare Consiliului Local abia luna trecută, desi, conf art.13:

 • (1) În termen 90 de zile de la data numirii sale,consiliul de administraţie elaborează şi prezintă autorităţii publice tutelare spre aprobare planul de administrare, care include strategia de administrare pe durata mandatului pentru atingerea obiectivelor şi criteriilor de performanţă stabilite în contractele de mandat.
 • (2) Autoritatea publică tutelară poate cere completarea sau revizuirea planului de administrare, dacă acesta nu prevede măsurile pentru realizarea obiectivelor cuprinse în contractul de mandat şi nu cuprinde rezultatele prognozate care să asigure evaluarea indicatorilor de performanţă stabiliţi în contract.
 • (3) Dacă planul de administrare revizuit nu este aprobat de autoritatea publică tutelară, aceasta va proceda de îndată, dar nu mai târziu de 60 de zile, la numirea unui nou consiliu de administraţie, cu respectarea dispoziţiilor art. 5-7. Mandatul administratorilor al căror plan de administrare revizuit nu a fost aprobat încetează de drept la data numirii noilor administratori.
Alte articole:   VIDEO Imagini cu cerbi în duel surprinse în pădurile din Brașov

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Iar incepe cap de sula belita? Ba tu. asa ai invatat sa deblochezi o situatie de criza? Comunist imputit…

  Reply
 2. Da logic, el semneaza articolul de propaganda comusta! Cine altul? Ba, sunteti al putere de un an. Pune mana si munceste si lasa ce a facut x si y nu stiu cand!

  Reply
 3. As vrea sa incep prin a spune ca la Curtea de Apel Tg Mures exista deja o persoana condamnata pt infractiuni savarsite pe internet-fapte ce aduc atingere onoarei publice, insulte, calomii…Revenind la cazul de fata, intai sa scriem corect si apoi sa improscam cu invective.Si doi, obligatia, nu recomandarea, jurnalistilor este de a face publice toate faptele ce contravin legii.Alaturi de articol, o asociatie va depune o sesizare la Parchetul Local Brasov in care primarul este acuzat(este redactata-n.a.)de abuz in serviciu.In functie de expertiza financiar contabila, ce se face dupa decesul dl-ului Pulpea , se poate retine si o participatiune improprie la infractiunea delapidare,pedeapsa fiind una cu inchisoarea de pana la 15 ani. Asa e legal …corect…temeinic….asta e un model de jurnalism ca la carte..
  Nu ca autorul e are comanda politica..nu povesti…totul pe acte, probe…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.