blog-logo

Consiliul Judeţean Braşov a rezolvat problema retrocedării Maternităţii

Consiliul Judeţean Braşov a rezolvat problema retrocedării Maternităţii
Maternitatea Braşov

Maternitatea Braşov

Litigiul dintre Biserica Evanchelică Consorţiul Apostolic şi Consiliul Judeţean, referitor la clădirea şi terenul de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Braşov a luat sfârşit.

„În urma negocierilori purtate am reuşit să ajungem la un punct de vedere comun, care este în avantajul comunităţii.  Reprezentanţii Bisericii au fost înţelegători şi au acceptat să ne vândă imobilul la un preţ convenit de evaluatorii ambelor părţi. Mai mult, vreau să anunţ şi faptul că am ajuns la o înţelegere şi în privinţa muzeelor de Artă şi de Etnografie, unde vom plăti o chirie rezonabilă, dar deocamdată despre acest subiect nu pot da cifre, pentru că nu am primit o ofertă fermă din parte Bisericii“, ne-a declarat Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Alte articole:   Facturile la energie electrică vor crește mai puțin. Virgil Popescu spune cât vom plăti la curent

Clădirea şi terenul Maternităţii au fost evaluate la 3.385.277 euro, din care 1.670.300 euro clădirea, iar 1.714.977 terenul. Banii vor fi achitaţi în nouă rate egale, pe perioada a nouă ani, la cursul euro/leu de la momentul semnării contractului. Ratele vor fi achitate începând din 2014. Conform ofertei, valoarea ratelor va fi actualizată înainte de a fi plătită cu rata inflaţiei.

Oferta Bisericii Evanchelice CA va fi prezentată pentru a fi aprobată plenului Consiliului Judeţean Braşov, care se va reuni vineri, 7 iunie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate