blog-logo

Traficanți de cannabis, prinși la Brașov

Traficanți de cannabis, prinși la Brașov

traficant droguriPolițiștii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate din Brașov au anunțat că au reținut mai mulți traficanți de cannabis.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite 34 de ghivece în care erau cultivate plante susceptibile de a fi cannabis, în greutate de aproximativ un kg.
La data de 31  mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Braşov, au prins în flagrant delict trei persoane în timp ce comercializau cannabis. Ulterior, pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor grupului infracţional, au fost efectuate percheziţii la locuinţele suspecţilor.
În fapt, membrii grupării, cu vârste între 21 şi 31 de ani, toţi din municipiul Braşov, sunt suspectaţi că, în ultimele 5 luni ale acestui an, ar fi comercializat cannabis pe raza municipiului Braşov, la preţul de 60 de lei gramul.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au identificat, într-una din locuinţe, 25 de ghivece, în care se pare că erau cultivate plante de cannabis, cu înălţimi de 20 – 25 de centimetri. De asemenea, poliţiştii au descoperit că bucătăria imobilului era în întregime amenajată pentru cultivarea plantelor susceptibile de a fi cannabis, aceasta fiind prevăzută cu mai multe instalaţii de iluminare şi ventilaţie. Aici au mai fost identificate alte nouă ghivece, conţinand fiecare câte o plantă, aflată la maturitate.
În urma cântăririi tuturor plantelor identificate, a rezultat ocantitate totală de aproximativ 1.000 de grame.
Totodată, au mai fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diferite cantităţi de fragmente vegetale, porţionate şi pregătite de suspecţi pentru vânzare.
Cercetările sunt continuate cu cei trei tineri în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare şi trafic de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului illicit de droguri de risc.

Alte articole:   Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educației a publicat un ghid cu informații despre condițiile și regulile examenului

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate